Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νέντοβιτς «έφερε» τον Γιόβιτς στον Παναθηναϊκό – Η ιδιαίτερη σχέση των Splash Brothers

Ο Νέντοβιτς «έφερε» τον Γιόβιτς στον Παναθηναϊκό – Η ιδιαίτερη σχέση των Splash Brothers

Στέφαν Γιόβιτς και Νεμάνια Νέντοβιτς θα γίνουν πρώτη φορά συμπαίκτες σε συλλογικό επίπεδο, με τον «Νέντο» να έχει βάλει για τα καλά το… χέρι του, ώστε να συνυπάρξουν στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός εδώ και χρόνια ψάχνει έναν παίκτη που θα τον κάνει να… ξεχάσει τον Νικ Καλάθη και θα βάλει σε μια τάξη το παιχνίδι της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη. Το πρόσωπο αυτό βρέθηκε και ακούει στο όνομα Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας την ερχόμενη Δευτέρα (10/1).

Ο σέρβος γκαρντ, έπειτα από… στενό μαρκάρισμα που δεχόταν εδώ και αρκετό διάστημα από τους ανθρώπους του Τριφυλλιού, πείστηκε να πει το πολυπόθητο «ναι» και να ντυθεί στα πράσινα. Αρχικά μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ στη συνέχεια οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν το μέλλον τους.

Η ελληνική ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά στην EuroLeague και προβληματίζει τον Δημήτρη Πρίφτη με τις εμφανίσεις της, καθώς εδώ και μεγάλο διάστημα λείπει από τις τάξεις της κάποιος που θα κουμαντάρει το παιχνίδι και θα οργανώσει μαεστρικά τις επιθέσεις. Ένας «στρατηγός» του παρκέ.

Δίχως αμφιβολία ο Γιόβιτς είναι ένας τέτοιος. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό οργανωτή, που θα βρει τον τρόπο να περάσει την μπάλα εκεί όπου χρειάζεται ώστε να προκύψουν οι καλύτερες συνθήκες για να έρθουν οι εύκολοι πόντοι, που τόσο λείπουν από τους Πράσινους.

Ο ρόλος του Νέντοβιτς και ο Διαμαντίδης

Από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε το όνομα του Γιόβιτς στα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι στράφηκαν στον Νεμάνια Νέντοβιτς. Απολύτως λογικό. Ο ηγέτης του Τριφυλλιού γνωρίζει αρκετά καλά τον έμπειρο πλέιμεϊκερ λόγω της συνύπαρξής τους στην εθνική ομάδα της Σερβίας.

Ο «Νέντο» δεν καθυστέρησε καθόλου και άρχισε αμέσως το… ψηστήρι, ώστε να πείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον 32χρονο γκαρντ να απαντήσει θετικά στην πρόταση που του είχε κατατεθεί. Ο ρόλος του αποδείχθηκε κομβικότατος στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Είναι πολύ σημαντικό για κάποιον παίκτη να πάρει πληροφορίες για μια ομάδα από ένα συμπατριώτη του, που γνωρίζει από μέσα τα πράγματα και μπορεί να του εξηγήσει όλα όσα θα συναντήσει κατά την παραμονή του στο σύλλογο. Και φυσικά θα τον κάνει να εγκλιματιστεί ακόμα πιο γρήγορα γνωρίζοντάς τον με τους υπόλοιπους.

Φυσικά, από την όλη υπόθεση δε θα γινόταν να λείπει και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο θρύλος του Παναθηναϊκού είχε έρθει και εκείνος αρκετές φορές σε επαφή με τον Γιόβιτς τους τελευταίους δύο μήνες. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά θετικό και όλοι περιμένουν να δουν αν τελικά άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια.

Σημαντικός παράγοντας θα είναι βέβαια και η κατάσταση της υγείας του σέρβου πόιντ γκαρντ. Οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν σταδιακά να τον βάλουν σε κανονικούς ρυθμούς, με το ντεμπούτο του να αναμένεται κατά τη μεθεπόμενη εβδομάδα σε κάποιο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024