Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία - Να αλλάξει η στρατηγική εμβολιασμού της χώρας θέλει ο υπουργός Υγείας λόγω της «Όμικρον»

Γερμανία – Να αλλάξει η στρατηγική εμβολιασμού της χώρας θέλει ο υπουργός Υγείας λόγω της «Όμικρον»

Η Γερμανία θα εξετάσει και ένα νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό το επόμενο διάστημα.

Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την εμβολιαστική της στρατηγική για να αντιμετωπίσει το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κοροναϊού και να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο γρήγορα, αν στο μέλλον βρεθεί αντιμέτωπη με μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή του κοροναϊού, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Ο Λάουτερμπαχ έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag η οποία θα δημοσιευθεί αύριο.

Για την παραγωγή νέου εμβολίου

«Αν υπάρξει ένα παραλλαγμένο στέλεχος που είναι τόσο μεταδοτικό όσο το Όμικρον και σημαντικά πιο θανατηφόρο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να παράξουμε ένα νέο εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρόνο», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα για την άμεση αγορά και τη διανομή εμβολίων οποιαδήποτε στιγμή διότι ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρά νέα ξεσπάσματα της επιδημίας, εξήγησε ο Λάουτεμπαχ.

«Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι (σ.σ. η πανδημία) θα τελειώσει σύντομα. Δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.

Πλέον το 44% των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γερμανία οφείλεται στο στέλεχος Όμικρον, όπως έχει ανακοινώσει το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Σήμερα το RKI ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Γερμανία 55.889 νέες μολύνσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν χθες Παρασκευή να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για την είσοδο των πολιτών σε μπαρ και εστιατόρια σε μια προσπάθεια να πείσουν περισσότερους να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, αλλά παράλληλα ανακοίνωσαν τη μείωση του χρόνου καραντίνας.

Σύντομα η Μπούντεσταγκ θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024