Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα – Υποψήφιος πρόεδρος υπόσχεται… θεραπείες κατά της τριχόπτωσης

Νότια Κορέα – Υποψήφιος πρόεδρος υπόσχεται… θεραπείες κατά της τριχόπτωσης

Για λαϊκισμό τον κατηγορεί η αντιπολίτευση

Ο υποψήφιος πρόεδρος με το κυβερνών κόμμα της Νότιας Κορέας έγινε η αιτία για έναν τεταμένο διάλογο στη χώρα, αφού πρότεινε ότι οι… θεραπείες κατά της τριχόπτωσης θα πρέπει να καλύπτονται από τα δημόσια ταμεία.

Η πρόταση του Λι Τζέι-μιουνγκ οδήγησε σε πλημμύρα μηνυμάτων από διαδικτυακές κοινότητες ανθρώπων που υποφέρουν από απώλεια μαλλιών, αλλά και σε κατηγορίες για ψηφοθηρία.

Ο Λι, αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, δήλωσε ότι σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από τριχόπτωση, όμως πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να παραγγείλουν φάρμακα από το εξωτερικό ή καταλήγουν να λαμβάνουν φάρμακα για τον προστάτη, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος των θεραπειών κατά της τριχόπτωσης.

Την Τετάρτη, ο πολιτικός με την εντυπωσιακή κώμη δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι θεραπείες κατά της τριχόπτωσης θα έπρεπε να καλύπτονται από το πρόγραμμα εθνικής ασφάλισης υγείας

«Σας παρακαλώ, ενημερώστε μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε με τις θεραπείες κατά της τριχόπτωσης και τι θα θέλατε να αλλάξει στις υπάρχουσες σχετικές πολιτικές», έγραψε στο Facebook. «Θα παρουσιάσω μια τέλεια πολιτική για τη θεραπεία κατά της τριχόπτωσης».

Η πρότασή του έφερε τσουνάμι μηνυμάτων υποστήριξης.

Σύσκεψη για… τρίχες

Το κόμμα του Λι διοργάνωσε σύσκεψη την Τετάρτη με ψηφοφόρους που υποφέρουν από τριχόπτωση.

Η Τζιονγκ Ντα-εούν, μητέρα δυο παιδιών, δήλωσε στη διάρκεια της σύσκεψης ότι διέκοψε την αναγκαία θεραπεία καθώς θα έπρεπε να καταβάλει τέσσερα εκατομμύρια γουόν (λίγο λιγότερα από €3.000) σε διάστημα έξι μηνών. Έτσι, προτίμησε να επενδύσει σε ένα καλό σαμπουάν και να βελτιώσει τη διατροφή της.

Όμως η δέσμευση του Λι έφερε και κύμα επικρίσεων, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι είναι απλώς άλλη μια γραμμή στη λαϊκιστική του ατζέντα.

Ο Αχν Τσέολ-σου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης, πρώην γιατρός και νυν μεγιστάνας του software, περιέγραψε την πρότασή του ως ανεύθυνη και υποσχέθηκε να προχωρήσει σε μειώσεις στις τιμές των γενόσημων, αλλά και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη νέας θεραπείας κατά της τριχόπτωσης σε περίπτωση που εκλεγεί.

«Η ιδέα του Λι μπορεί να μοιάζει απαραίτητη για πολλούς ανθρώπους που ανησυχούν για την απώλεια των μαλλιών τους, όμως δεν είναι παρά σοβαρή περίπτωση λαϊκισμού, δεδομένου ότι θα επιδείνωνε την οικονομική σταθερότητα του κρατικού προγράμματος ασφάλισης», υποστήριξε σε κείμενό της η συντηρητική εφημερίδα Munhw Ilbo την Πέμπτη.

Πλατφόρμα παροχών

Ο Λι, που έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θέλει να γίνει ένας «επιτυχημένος Μπέρνι Σάντερς», είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται όταν άσκησε πιέσεις για τη θέσπιση καθολικού βασικού εισοδήματος, αλλά και για επιθετικά μέτρα στη διαχείριση της πανδημίας ως κυβερνήτης της επαρχίας Τζιεόνγκι.

Ο Λι Σανγκ-ι, καθηγητής στην ιατρική σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Jeju, δήλωσε ότι το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει αν διαθέσει δισεκατομμύρια γουόν για να καλύψει τα έξοδα θεραπειών για την τριχόπτωση, τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί για να βοηθά εκείνους που υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των Κορεατών που υποφέρουν από την τριχόπτωση. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας προσφέρει μόνο ετήσιους αριθμούς για εκείνους που έχουν αναζητήσει θεραπεία σε νοσοκομείο. Για το 2020, ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 230.000.

Ο Λι Τζέι-μιουνγκ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κάλυψη των εξόδων για τις θεραπείες κατά της τριχόπτωσης είναι αναγκαία από την άποψη της «σωματικής ολοκλήρωσης» ενώ η εκστρατεία του διερευνά το πιθανό κόστος μιας τέτοιας κίνησης.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024