Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νάπολη - Ανατριχιαστικές εικόνες - Κατέρρευσε νεκροταφείο

Νάπολη – Ανατριχιαστικές εικόνες – Κατέρρευσε νεκροταφείο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Νάπολης που αντίκρυσαν τα χαλάσματα του ιστορικού νεκροταφείου της πόλης

Το ιστορικό νεκροταφείο, Poggioreale, της Νάπολης κατέρρευσε, με αποτέλεσμα 200 μνήματα να καταστραφούν. Το θέαμα μακάβριο και ανατριχιαστικό, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους που θα κληθούν να υποβληθούν σε τεστ DNA για να γίνει σωστά η ταφή τους.

Η αιτία της καταστροφής, μια καθίζηση που δημιουργήθηκε από έντονη ροή νερού κατά την εκσκαφή σήραγγας της Γραμμής 1 του μετρό, το εργοτάξιο του οποίου βρίσκεται ακριβώς κάτω από το νεκροταφείο, όπως δήλωσε με δελτίο τύπου η ανάδοχη εταιρεία, Metropolitana di Napoli Spa.

Σύμφωνα με την La Repubblica, και όπως μεταδίδει το ertnews.gr, τα έργα της δεύτερης σήραγγας του μετρό εξέτρεψαν τον υδροφόρο ορίζοντα παλαιού ποταμού της περιοχής, και με τις δονήσεις του εργοταξίου προκλήθηκε η κατάρρευση ενός τριώροφου εκκλησιαστικού κτίσματος κοντά στο παλαιότερο τμήμα του νεκροταφείου.

Ανατριχιαστικές εικόνες

Αρχικά εκτιμήθηκε πως περίπου 500 μνήματα είχαν καταστραφεί με την καθίζηση, ενώ σήμερα ο αριθμός φαίνεται να διαμορφώνεται στα 200, με πολλά λείψανα να βρίσκονται είτε θαμμένα στα μπάζα είτε ακόμη να κρέμονται στα ερείπια.

Εκτός από υγειονομική προτεραιότητα, οι αρχές τονίζουν πως η αποκατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του νεκροταφείου αποτελεί και θέμα αξιοπρέπειας. Έτσι από το πρωί πλήθος συγγενικών προσώπων παρουσιάστηκε για την ταυτοποίηση των λειψάνων των διασκορπισμένων σορών.

Η εταιρεία τονίζει πως “η κατάσταση είναι υπό έλεγχο” και πως “αναλαμβάνει να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν το συντομότερο δυνατό”, ενώ παράλληλα ο νέος δήμαρχος της Νάπολης Gaetano Manfredi διέταξε το κλείσιμο του Μνημειακού Κοιμητηρίου του Poggioreale για 15 ημέρες, έως και την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024