Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία - Ενός λεπτού σιγή για «τον θάνατο του δημόσιου νοσοκομείου» τήρησαν γιατροί και νοσηλευτές σε 15 πόλεις

Γαλλία – Ενός λεπτού σιγή για «τον θάνατο του δημόσιου νοσοκομείου» τήρησαν γιατροί και νοσηλευτές σε 15 πόλεις

Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της Covid-19, όμως αυτό «είναι συνέπεια των επιλογών που έγιναν εδώ και 20 χρόνια», λένε οι γιατροί

Γιατροί και νοσηλευτές σε πολλά νοσοκομεία της Γαλλίας τήρησαν σήμερα ενός λεπτού σιγή για «τον προαναγγελθέντα θάνατο του δημόσιου νοσοκομείου», καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη μέσων για να κάνουν τη δουλειά τους.

Στο Στρασβούργο, για τρίτη φορά, περίπου 300 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μέσα στο κρύο και έμειναν ακίνητοι και σιωπηλοί επί ένα λεπτό.

«Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους ασθενείς μας, παρά την εξάντλησή μας, παρά την έλλειψη κλινών, παρά τις περικοπές (…), αλλά δεν τα καταφέρνουμε», είπε ο Δρ Σεμπαστιάν Αρσκότ, γιατρός στα επείγοντα. «Το δημόσιο νοσοκομείο πεθαίνει», πρόσθεσε.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου από το Στρασβούργο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ. Επεκτάθηκε κατόπιν σε άλλα νοσοκομεία της ανατολικής Γαλλίας και σήμερα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή σε νοσηλευτικά ιδρύματα 15 πόλεων.

«Παντού στη Γαλλία, ξεπεράσαμε πλέον το σημείο όπου δεν περιθάλπουμε καλά τους ασθενείς, τώρα δεν τους περιθάλπουμε καθόλου» σχολίασε ο Δρ Πιερ Κατουάρ, που μετείχε σε μια αντίστοιχη κινητοποίηση 90 εργαζομένων στο Μπορντό. «Καμιά φορά περισσότεροι από 20 ασθενείς περιμένουν στο διάδρομο να τους δει ένας γιατρός, για να μάθουν, τουλάχιστον, αν είναι σοβαρή η κατάστασή τους ή όχι», εξήγησε.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της Covid-19, όμως αυτό «είναι συνέπεια των επιλογών που έγιναν εδώ και 20 χρόνια», πρόσθεσε ο γιατρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024