ΚΚΕ για ενέργεια – Οι επιδοτήσεις, που εμφανίζονται ως μέτρα στήριξης, καλύπτονται από τους φόρους των εργαζόμενων
Επιπλέον, ο Περισσός υποστηρίζει πως τα κυβερνητικά μέτρα «στην ουσία συνιστούν έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να πετυχαίνουν κερδοφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν είτε ως καταναλωτές είτε ως φορολογούμενοι»
«Τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να ανακουφίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια, που από την πρώτη στιγμή έχει προτείνει το ΚΚΕ», τονίζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός, σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το ενεργειακό κόστος.
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ως «νέα ψίχουλα των ελάχιστων ευρώ» το «πακέτο» στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, προσθέτοντας πως «δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες αυξήσεις, ως συνέπεια της πολιτικής της ‘απελευθέρωσης της ενέργειας‘, της ‘πράσινης ανάπτυξης’ και της απολιγνιτοποίησης, οδηγώντας τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά να ζουν σε καθεστώς δραματικής ενεργειακής φτώχειας».
Και σημειώνει πως «οι περιβόητες επιδοτήσεις, απ’ τον προϋπολογισμό, που προκλητικά εμφανίζονται ως ‘μέτρα στήριξης’, δεν είναι τίποτα άλλο παρά χρήματα που καταβάλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα απ’ την υπέρογκη κρατική φορολογία, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις καταβάλλουν μόνο ένα ελάχιστο τμήμα της. Αποτελούν ένα επιπλέον τέχνασμα, ώστε να συγκαλύπτεται το υπέρογκο κόστος της ενέργειας», τονίζει το ΚΚΕ.
Επιπλέον, υποστηρίζει πως τα κυβερνητικά μέτρα «στην ουσία συνιστούν έμμεσες επιδοτήσεις προς τις ενεργειακές επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να πετυχαίνουν κερδοφορίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων, οι οποίοι πληρώνουν είτε ως καταναλωτές είτε ως φορολογούμενοι».
«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η ενεργειακή πολιτική της ΕΕ και γενικότερα το ‘πράσινο New Deal’, για το οποίο διαγκωνίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ποιος είναι ικανότερος διαχειριστής του, θυσιάζει βάναυσα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα στο βωμό της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442