Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα - Εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου προς τη θάλασσα

Βόρεια Κορέα – Εκτόξευσε πύραυλο άγνωστου τύπου προς τη θάλασσα

Οι αρχές της Ιαπωνίας εκτίμησαν πως ο πύραυλος είναι βαλλιστικός, ενώ το νοτιοκορεάτικο επιτελείο ανέφερε απλώς ότι βλήθηκε προς τη θάλασσα.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου άγνωστου τύπου προς ανατολική κατεύθυνση, προς τη θάλασσα, γεγονός που σηματοδοτεί την πρώτη δοκιμή τέτοιου οπλικού συστήματος από την Πιονγιάνγκ το νέο έτος, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Αλλεπάλληλες δοκιμές

Οι αρχές της Ιαπωνίας εκτίμησαν πως ο πύραυλος αυτός είναι βαλλιστικός.

Το νοτιοκορεάτικο επιτελείο ανέφερε απλώς ότι ο πύραυλος βλήθηκε προς τη θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το 2021, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως δοκίμασε με επιτυχία νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου, εκτοξευόμενου από υποβρύχια, νέο πύραυλο Κρουζ μεγάλου δραστικού βεληνεκούς, όπλο που βάλλεται από τρένο, καθώς και υπερηχητικό πύραυλο.

Η οπλική δοκιμή καταγράφεται καθώς η Βόρεια Κορέα δεν ανταποκρίνεται στην πρόταση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν επαφές διπλωματών των δύο χωρών προκειμένου να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια σημαντικής συνεδρίασης του κυβερνώντος Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας την περασμένη εβδομάδα, ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του, στην οποία επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα.

Σε νεκρό σημείο

Οι διαπραγματεύσεις της Πιονγιάνγκ και της Ουάσιγκτον βρίσκονται σε νεκρό σημείο μετά την αποτυχία, το 2019, της συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Ανόι.

Αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Τζο Μπάιντεν, πριν σχεδόν έναν χρόνο, οι ΗΠΑ έχουν διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμες να αρχίσουν επαφές οπουδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ όμως απορρίπτει μέχρι σήμερα την προσφορά αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024