Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκαλύψεις για το #metoo στον αθλητισμό: 37 καταγγελίες για 40 προπονητές - Οι μισοί εν ενεργεία, κανείς δεν έχει κληθεί

Αποκαλύψεις για το #metoo στον αθλητισμό: 37 καταγγελίες για 40 προπονητές – Οι μισοί εν ενεργεία, κανείς δεν έχει κληθεί

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, έφτασε η ώρα για το #metoo στον ελληνικό αθλητισμό

Μπορεί το ελληνικό #metoo να ξεκίνησε από την καταγγελία αθλήτριας, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, ωστόσο πολύ γρήγορα μεταπήδησε στον δημοφιλή χώρο του θεάτρου, προκαλώντας σειρά αποκαλύψεων, στέλνοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούσαν ότι είναι άτρωτοι, στη φυλακή.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, έφτασε η ώρα για το #metoo στον ελληνικό αθλητισμό.

Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από αθλητές και αθλήτριες παίρνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας, αναγκάζοντας την πολιτεία, η οποία μέχρι σήμερα ολιγωρούσε, να δράσει.

Σοκάρουν οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης αθλητριών

Μιλώντας στο One Channel ο δικηγόρος, Αλέξανδρος Αδαμίδης, αναφέρθηκε στις καταγγελίες αυτές, οι οποίες προκαλούν σοκ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, υπάρχουν 37 καταγγελίες από αθλητές και αθλήτριες, οι οποίες αφορούν περίπου 40 προπονητές και προπονήτριες. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε πως «υπάρχουν καταγγελλόμενοι που καταγγέλλονται από περισσότερους από έναν αθλητές».

Αυτό όμως που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «από τους καταγγελλόμενους περίπου οι μισοί είναι σήμερα εν ενεργεία προπονητές και προπονήτριες, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς έχουν σχέση με την ομοσπονδία ακόμα και σήμερα».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως οι καταγγελίες αυτές αφορούν ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση.

«Δεν έχει κληθεί κανένας να δώσει εξηγήσεις»

«Η λογική θα έλεγε ότι εφόσον οι Ομοσπονδία έχει στα χέρια της τις καταγγελίες των αθλητών και των αθλητριών, στις οποίες αναφέρονται ονοματεπώνυμα, πράξεις και διευθύνσεις θα ήταν λογικό να έχουν κληθεί να δώσουν κάποιες εξηγήσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει κληθεί κανένας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει κληθεί κανένας να δώσει εξηγήσεις. Από 28 Οκτωβρίου τα ονόματά τους είναι γνωστά και στην Γυμναστική Ομοσπονδία και στον υφυπουργό Αθλητισμού και στον ΓΓ Αθλητισμού και στην Ολυμπιακή Επιτροπή» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο ίδιος είπε πως μετά την ανάδειξη του θέματος για την Μαρία Παπάκου από το MEGA, επικοινώνησε με τον κ. Αδαμίδη η νομική σύμβουλος του κ. Αυγενάκη και γίνονται ενέργειες.

«Θέλω να σου δείξω τον έρωτα»

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών το MEGA έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα σοκαριστική καταγγελία, για αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής η οποία βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα. Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία» εξομολογείται και συγκλονίζει, η Μαρία Παπάκου.

«Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές αυτό. Κανένας δεν του είπε μία λέξη, κανένας δεν του έβαλε ένα όριο, ένα στοπ. Συνέβαινε σε πάρα πολλά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο σε μένα».

Το ήξεραν όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ήξεραν όλοι ότι ο αρχιπροπονητής της Εθνικής ομάδας της ενόργανης γυμναστικής κακοποιούσε συστηματικά και παρενοχλούσε σεξουαλικά καθημερινά τις αθλήτριές του, μικρά κοριτσάκια 11, 12 ετών.

Αλλά ούτε ένας, δεν έκανε κάτι για να τις γλυτώσει από τα χέρια του.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση ‘τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; γιατί είχαμε αυτήν την απορία’ και της είπα ‘το ξέρατε όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα’;».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024