Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ - Απετράπη επίθεση με drone στην αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ

Ιράκ – Απετράπη επίθεση με drone στην αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι αναμένεται κορύφωση των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία

Δύο μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, παγιδευμένα με εκρηκτικά, καταρρίφθηκαν σήμερα από την αεράμυνα του Ιράκ ενώ πλησίαζαν στην αεροπορική βάση Αΐν αλ Άσαντ, όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν πρόσφατα ότι αναμένεται κορύφωση των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, εν μέρει λόγω της επετείου των δύο ετών από τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Παρόμοια επίθεση

Μια παρόμοια επίθεση αποτράπηκε την Δευτέρα, όταν η ιρακινή αεράμυνα κατέρριψε δύο drones που πλησίαζαν σε μια βάση κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Ο Σολεϊμανί σκοτώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2021 κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, σε επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη την οποία είχε διατάξει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Τη Δευτέρα ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί απείλησε με αντίποινα, εάν δεν προσαχθεί σε δίκη ο Τραμπ.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024