Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - Η φανέλα με το «9» δεν «παίζει» από μόνη της

Ολυμπιακός – Η φανέλα με το «9» δεν «παίζει» από μόνη της

Με τον Μαρτίνς οι ευκαιρίες δε δίνονται με τη συμμετοχή στους αγώνες. Για να φτάσει ο Λοβέρα μέχρι εκεί θα πρέπει να δείχνει ότι το αξίζει στις προπονήσεις

Μην σας μπερδέψει το νούμερο στη φανέλα. Ο Μάξι Λοβέρα δεν γύρισε ως σέντερ φορ. Εξτρέμ ήταν και παραμένει. Μπορεί βέβαια να κινηθεί με άνεση και ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον κυνηγό κρούσης. Το θέμα είναι ότι γύρισε από τη Ρασίνγκ στα είκοσι δύο με στόχο να κάνει περισσότερα πράγματα από εκείνα τα λίγα που έκανε όταν πρωτοήρθε σε ηλικία είκοσι χρόνων με μεταγραφή.

Τότε έπαιζε και ξεχώριζε στη Ροζάριο Σεντράλ. Άρεσε το στυλ του, η ντρίπλα του, η πολύ καλή προσποίηση, τα δυνατά φαλτσαριστά σουτ. Όταν παίρνεις έναν νεαρό παίκτη από τη Λατινική Αμερική το πιο πιθανό είναι να αφήσεις το χρόνο να κυλήσει ώστε να προσαρμοστεί.

Ένας δεν βρέθηκε στον Ολυμπιακό να πει ότι ο Λοβέρα δεν ξέρει μπάλα για να παίξει στην ομάδα. Βρέθηκαν πολλοί όμως που είπαν ότι θα έπρεπε να αλλάξει ποδοσφαιρικά μυαλά για να καθιερωθεί. Ο πρώτος που το είπε αυτό ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Ο Πέδρο Μαρτίνς. Αυτή η συνήθεια του πιτσιρικά να κάνει μια ντρίπλα παραπάνω αντί να δώσει την μπάλα ή να ολοκληρώσει την προσπάθεια στοίχιζε πρώτα στην ομάδα και στη συνέχεια στον ίδιον.

Κάπως έτσι δεν τα κατάφερε να καθιερωθεί στους Ερυθρόλευκους παρά το γεγονός ότι του δόθηκαν οι ευκαιρίες τις οποίες σπατάλησε με μια επιπολαιότητα που ταιριάζει σε παίκτες της αλάνας, αλλά όχι σε επαγγελματίες. Τώρα επέστρεψε με φιλοδοξίες, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι επέστρεψε και με αλλαγή νοοτροπίας. Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Άλλωστε και στην Ρασίγκ δεν έβγαλε μάτια με τις εμφανίσεις του.

Για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες η επιστροφή μετά τον δανεισμό αντικρίζεται ως μεγάλη ευκαιρία. Πολύ δε περισσότερο τώρα που δυο εξτρέμ της ομάδας θα βρίσκονται για περίπου ένα μήνα στο Κόπα Άφρικα. Αυτό σημαίνει ότι ευκαιρίες θα υπάρξουν. Μόνο που με τον Μαρτίνς οι ευκαιρίες δε δίνονται με τη συμμετοχή στους αγώνες. Για να φτάσει ο Λοβέρα μέχρι εκεί θα πρέπει να δείχνει ότι το αξίζει στις προπονήσεις.

Νέος είναι, οφείλει να είναι και φιλόδοξος. Για τα προσόντα του δεν γίνεται λόγος. Για την ποδοσφαιρική του παιδεία και συμπεριφορά έχει γίνει και μάλιστα αρκετός. Έχει τα προσόντα για να αποτελέσει μια μεταγραφή και μάλιστα σπουδαία. Το τι θα κάνει θα φανεί πολύ γρήγορα. Τώρα δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Τώρα απλώς πρέπει να αποδείξει ότι προσαρμόστηκε και μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα του.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024