Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο «από το εντελώς ανεπαρκές που ανακοινώθηκε» 

ΣΥΡΙΖΑ – Λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο «από το εντελώς ανεπαρκές που ανακοινώθηκε» 

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους

Για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που έχει οδηγήσει τη χώρα «στην υγειονομική τραγωδία», κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία όπως τα έκλεισε. Συνεχίζει την ίδια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην υγειονομική τραγωδία. Αρνείται ακόμα και τη στιγμή που καταγράφονται αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων, να ακούσει τη φωνή των ειδικών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως «είναι φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται τη γνώμη των επιστημόνων και αποφασίζει με μοναδικό κριτήριο την αποφυγή μέτρων στήριξης προς την κοινωνία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης «θα μετατρέψουν τα σχολεία εκ νέου σε χώρους υπερμετάδοσης και θα μεταφέρουν τον ιό μέσα στα σπίτια, σε γονείς και ηλικιωμένους».

Και προσθέτει πως δεν αναθεωρούν ούτε καν το «επικίνδυνο» πρωτόκολλο του 50%+1. «Ένα πρωτόκολλο», σημειώνει, «που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων, αλλά κυβερνητική απόφαση».

«Η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης βάζουν την υπογραφή τους και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιμένει ότι τα σχολεία οφείλουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια, «κάτι που σημαίνει λιγότερα παιδιά ανά τμήμα και διαφορετικό πρωτόκολλο από το εντελώς ανεπαρκές για την κρισιμότητα της κατάστασης που ανακοινώθηκε».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά θέτει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άρα συνολικά της κοινωνίας. Δεν έλαβαν ούτε αυτή τη φορά υπ’ όψιν τους τα μέτρα που έγκαιρα πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024