Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης - Στο σφυρί δύο σπίτια του - «Απάνθρωπες» συνθήκες στις φυλακές, καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Πέτρος Φιλιππίδης – Στο σφυρί δύο σπίτια του – «Απάνθρωπες» συνθήκες στις φυλακές, καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη όταν θα φτάσει στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα

Για τη συνάντησή του με τον Πέτρο Φιλιππίδη στις φυλακές Τρίπολης και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός εκεί μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως ανέφερε «πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει η ευρωπαϊκή σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο κώδικας ποινικής δικονομίας, που λένε ότι ο κρατούμενος θα πρέπει να επικοινωνεί με το δικηγόρο του σε χώρο που θα είναι κατάλληλος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του».

«Έχω πάει σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας, αυτό που βίωσα στις φυλακές Τρίπολης είναι ένα μοναδικό βίωμα. Απάνθρωπο και εξευτελιστικό για την ανθρώπινη υπόσταση» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνάντησε τον εντολέα του.

«Βρεθήκαμε σε ένα κελί 2,5 x 1,5 τετραγωνικών σε πολικές θερμοκρασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά, παρομοιάζοντας αυτό που αντίκρυσε με τις φυλακές «κολάσεως» της Σιβηρίας και σημειώνοντας ότι οι συνθήκες αυτές είναι απάνθρωπες και απαγορευτικές για όλους τους κρατουμένους. «Επικοινώνησα με τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο και του μετέφερα το πρόβλημα, ενώ θα ενημερώσω και τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής» συμπλήρωσε.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες για τους κρατουμένους που θέλουν να επικοινωνούν με τους δικηγόρους τους» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι οι συνθήκες  στους χώρους που κρατούνται οι φυλακισμένοι είναι καλύτερες, ενώ υπογράμμισε ότι «οι φυλακές δεν μπορούν να είναι ξενοδοχεία, κάτι που δεν είναι σωστό. Όποιος καταδικάζεται για ένα αδίκημα θα πρέπει να νιώσει και τις κυρώσεις για την πράξη του».

Παράλληλα, μιλώντας για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη και την είδηση περί πλειστηριασμού δύο κατοικιών του ηθοποιού, ο κ. Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο εντολέας του αγόρασε τα δύο ακίνητα με δανεισμό, τον οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή τη στιγμή.

«Είμαι σε συζήτηση με την εταιρεία που έχει αναλάβει τα συγκεκριμένα κόκκινα δάνεια, ώστε να γίνει μια ρύθμιση των χρεών και ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις» τόνισε.

Τέλος, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προπηλακισμό του Πέτρου Φιλιππίδη όταν θα φτάσει στο δικαστήριο, υπογραμμίζοντας ότι θα ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024