Το 2021 εκδόθηκαν περίπου 225.000 αποφάσεις για συντάξεις την στιγμή που το 2020 είχαν εκδοθεί 161.000 και το 2019 130.000 συντάξεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αύξηση ρεκόρ»

Μιλώντας στον ρ/σ του ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, καθώς η αύξηση αγγίζει το 73% σε σύγκριση με το 2019.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «μέσα στον Ιανουάριο, όσο πιο νωρίς μπορούμε θα επιδιώξουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το νέο κατώτατο μισθό».

Να σημειωθεί ότι την τελευταία ημέρα του χρόνου, ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι θα δουν στις τσέπες τους κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης. Εξήγησε ότι θα δοθεί πρόσθετη αύξηση το α’ εξάμηνο του 2022, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός.

«Η διαδικασία θα εκκινήσει νωρίς μέσα στη χρονιά, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις το συντομότερο, σταθμίζοντας και τις αντοχές της οικονομίας» τόνισε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά και δεν χαρίζουμε το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν».