Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμείο Ανάκαμψης – Εντός 2 μηνών η αξιολόγηση του αιτήματος της Ελλάδας για εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ

Ταμείο Ανάκαμψης – Εντός 2 μηνών η αξιολόγηση του αιτήματος της Ελλάδας για εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρώτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας αφορά 15 ορόσημα που καλύπτουν πολλές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε σήμερα ότι στις 29 Δεκεμβρίου η Ελλάδα απέστειλε αίτημα για εκταμίευση 3,6 δισ. ευρώ σε χρηματοδοτική στήριξη, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πρώτο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας αφορά 15 ορόσημα που καλύπτουν πολλές μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της βιώσιμης κινητικότητας, της διαχείρισης απορριμμάτων και της πολιτικής προστασίας, των ενεργών πολιτικών στην αγορά εργασίας, της υγειονομικής περίθαλψης, της φορολογικής διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της επιχειρηματικής εξωστρέφειας και του συστήματος δημοσιονομικού ελέγχου. Δύο από τα ορόσημα και τους στόχους αφορούν τα πρώτα βήματα υλοποίησης του δανειακού μέρους του Μηχανισμού RRF.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα μπροστά στην πανδημία και το νέο Μάαστριχτ

Διαβάστε επίσης: Υποβλήθηκε στην Κομισιόν το πρώτο αίτημα πληρωμής ύψους 3,56 δισ. ευρώ για το «Ελλάδα 2.0»

Η Επιτροπή έχει πλέον δύο μήνες για να αξιολογήσει το αίτημα. Στη συνέχεια, θα στείλει την προκαταρκτική της αξιολόγηση για την εκπλήρωση των ορόσημων και των στόχων από την Ελλάδα, που απαιτούνται για αυτήν την πληρωμή, στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή του Συμβουλίου (EFC).

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Ελλάδας θα χρηματοδοτηθεί με 17,8 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 12,7 δισ. ευρώ σε δάνεια. Οι πληρωμές της Ελλάδας στο πλαίσιο του RRF βασίζονται στην απόδοση και εξαρτώνται από την υλοποίηση των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων που περιγράφονται στο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της χώρας.

Πηγή ot.gr

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024