Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το 2021 ανήκει στον Μέσι (pics, vids)

Το 2021 ανήκει στον Μέσι (pics, vids)

Χρυσή Μπάλα, ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και μια πικρή αποχώρηση. Ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε μια ακόμη ονειρική χρονιά, με γκολ, τίτλους, την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου της καριέρας του και ένα ιστορικό «αντίο».

Ήταν γραφτό να γίνει… Δεν γινόταν να φύγει ξανά με άδεια χέρια. Και τελικά τα κατάφερε. Κατέκτησε κούπα με την πατρίδα του και μάλιστα μέσα στο σπίτι του εχθρού. Στο Μαρακανά.

Χρειάστηκε να περάσει πίκρες και πίκρες. Τέσσερις χαμένους τελικούς. Τρεις μέσα σε τρία χρόνια και τους δύο μέσω της… ρώσικης ρουλέτας. Ο πόνος; Μεγάλος. Η θέληση για την επιστροφή; Επίσης μεγάλη.

Και το ποδόσφαιρο επιτέλους του φέρθηκε δίκαια. Ο Λιονέλ Μέσι τα κατάφερε. Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με την Αργεντινή και μάλιστα το έκανε μέσα στο σπίτι του εχθρού, στο Μαρακανά τον περασμένο Ιούλιο, φτάνοντας επιτέλους στη… Γη της Επαγγελίας και τελειώνοντας οριστικά κάθε είδους συζήτησης και αμφισβήτησης…

Μόνο αυτό το επίτευγμα, κάνει από μόνο του ονειρικό το έτος για τον Λέο Μέσι που κατάφερε να εκπληρώσει τον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος στο παρελθόν.

Το 2021 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα ως το έτος του Μέσι. Χρυσή Μπάλα, ποδοσφαιρική δικαιοσύνη και μια πικρή αποχώρηση. Ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε μια ακόμη ονειρική χρονιά, με γκολ, τίτλους, την επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου της καριέρας του, αλλά και με ένα ιστορικό-πικρό «αντίο» από την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα.

«Κουβάλησε» τη χειρότερη Μπαρτσελόνα του 21ου αιώνα

Κατέκτησε ένα Κύπελλο και έκανε μια άθλια ομάδα να ονειρεύεται πρωτάθλημα από το… πουθενά. Μπορεί η Μπαρτσελόνα στο τέλος να μην κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Ισπανίας, ωστόσο και μόνο που μπόρεσε να παλέψει, το χρωστάει στον Λέο Μέσι και σε κανέναν άλλον.

Τερμάτισε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της La Liga με 30 γκολ σε 32 εμφανίσεις. Γενικότερα, ωστόσο τα νούμερα του Μέσι σε όλη τη σεζόν ήταν τρομερά, καταφέρνοντας παράλληλα να σκοράρει 30+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, φορώντας τα «μπλαουγκράνα» για 13η συνεχόμενη σεζόν.

Παράλληλα 34χρονος σούπερ σταρ κατάφερε να δώσει στην Μπαρτσελόνα συνολικά 22 πόντους μόνο με γκολ, ενώ μαζί με ασίστ «μάζεψε» μόνος του μόνο 39 πόντους για τους «μπλαουγκράνα».

Και φυσικά έδωσε μαγικά highlights, σαν αυτά που μόνο αυτός ξέρει να προσφέρει…

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του, ήταν φυσικά η κούπα με την Αργεντινή. Ο τρόπος που τα κατάφερε, η στιγμή και ο τόπος έδεσαν αρμονικά και έδωσαν ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα στο οποίο ο pulga έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Μία κούπα που βάζει τέλος και σε κάθε είδους συζήτησης. «Δεν μπορεί με την Αργεντινή»… «Δεν μπορεί εκτός από τη safe zone της Μπαρτσελόνα»… «Δεν μπορεί χωρίς τους Ινιέστα και Τσάβι», κτλ κτλ.

Τελικά ο Μέσι μπόρεσε, έστω και με μία μικρή καθυστέρηση. Ήταν το τουρνουά του και φάνηκε και από τα νούμερα του και τη… δίψα που είχε. Ο Μέσι τελείωσε πρώτος στον πίνακα των σκόρερ του Copa America, πρώτος στον πίνακα των ασίστ και αναμενόμενα αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.

Αφού… πόνεσε όσο κανείς άλλος έφτασε στη Γη της… Επαγγελίας και έβαλε τέλος σε κάθε «επιχείρημα» και δικαιολογία. Έπρεπε να… κλάψει τέσσερις φορές για να φτάσει επιτέλους στον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας του…

Ο Μέσι έκανε το μεγαλύτερο τουρνουά που έχει κάνει ποτέ με τη φανέλα της Αργεντινής και κατέκτησε δίκαια τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με το εθνόσημο. Στα 12 γκολ που σκόραρε η «Αλμπισελέστε» στον θεσμό, ο 34χρονος έβαλε το… χεράκι του σε εννιά τέρματα με 4 γκολ και 5 ασίστ.

«Χρυσός» για έβδομη φορά

Τον Νοέμβρη ο Μέσι κατάφερε να φτάσει σε άλλο ένα ιστορικό επίτευγμα κατακτώντας την έβδομη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Ανεπανάληπτος, μυθικός, θρυλικός. Ένα επίτευγμα που μοιάζει αδύνατον να καταφέρει κάποιος ποδοσφαιριστής να φτάσει. Μόνος του αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες Χρυσές Μπάλες από ότι όλοι οι υπόλοιποι ενεργοί ποδοσφαιριστές μαζί!

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για αδικία. Για κλοπή. Τα πράγματα όμως μόνο έτσι δεν είναι και για αυτό είναι εδώ και τα στατιστικά εκτός από τα ίδια τα ανθρώπινα τα μάτια, για να αποδείξουν πως ο pulga άξιζε τη Χρυσή Μπάλα και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, τον τρίτο και τον τέταρτο.

Τα νούμερα είναι εδώ για να πείσουν και τον κάθε δύσπιστο. Ο Μέσι υπερτερεί σε 15 από 16 διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες του κατά τα άλλα εκπληκτικού Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024