Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 17 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Οι 17 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Μία από τις πιο μελανές σελίδες της χρονιάς που αφήνουμε πίσω μας είναι εκείνη στην οποία έχουν γραφτεί ανεξίτηλα οι 17 συνολικά γυναικοκτονίες ανοίγοντας την συζήτηση για την έμφυλη βία.

Καρολάϊν, Γαρυφαλιά, Βασιλική, Κωνσταντίνα. 21 γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους μέσα στη χρονιά που πέρασε. «Γυναικοκτονία δε σημαίνει ότι σκοτώνεις μία γυναίκα, σημαίνει την σκοτώνεις επειδή είναι γυναίκα». Μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο λένε “όχι” στις γυναικοκτονίες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

 17 δολοφονίες

Η μαύρη λίστα των 17 γυναικών-θυμάτων στυγερών εγκλημάτων εντός του 2021-σοκάρει. Πρώτο θύμα, στις αρχές του έτους, η 54χρονη Βασιλική, η οποία δολοφονήθηκε στα Χανιά στις 17 Ιανουαρίου από τον 48χρονο Νορβηγό σύντροφο της.

Στη Μακρινίτσα Πηλίου στις 5 Απριλίου γράφεται ο τραγικός επίλογος της ζωής της 28χρονης, Κωνσταντίνας. Ο εν διαστάσει σύζυγος της εισβάλει στο πατρικό της σπίτι και μαχαιρώνει μέχρι θανάτου εκείνη και τον αδελφό της.

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαϊου από τον 32χρονο σύζυγο της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μπροστά στα μάτια του 11 μηνών βρέφους της, σόκαρε το Πανελλήνιο.

Ο δράστης είχε σκηνοθετήσει τη δήθεν εισβολή ληστών στο σπίτι και έπαιζε θέατρο επί 37 ημέρες οπότε και αναγκάστηκε να ομολογήσει.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε βάναυσα από τον σύντροφο της στη Φολέγανδρο στις 16 Ιουλίου 2021. Ο 30χρονος έσπρωξε τη Γαρυφαλλιά στα βράχια και την άφησε να πνιγεί.

Ακολούθησαν η Αννίσα, η Μαρία, η Σταυρούλα, η Μόνικα.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στη Ρόδο, η 32χρονη Δώρα δέχθηκε δύο σφαίρες από τον πρώην σύντροφο της, την ώρα που πάρκαρε το αυτοκίνητο της.

Στις 27 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα η δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας από τον 54χρονο εν διαστάσει σύζυγο της και πατέρα των 4 παιδιών της συγκλόνισε τη χώρα. Η Νεκταρία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου.

Τους επόμενους μήνες άλλες τέσσερις γυναίκες προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα των γυναικοκτονιών για το έτος 2021. Τελευταίο θύμα, στα μέσα Δεκεμβρίου, η 55χρονη Αλεξάνδρα στη Θεσσαλονίκη την οποία πυροβόλησε πισώπλατα με κυνηγετική καραμπίνα ο πρώην σύζυγος της.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024