Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το θαύμα της Χιλής – Πως κατάφερε να περάσει αλώβητη από το τελευταίο κύμα της πανδημίας

Το θαύμα της Χιλής – Πως κατάφερε να περάσει αλώβητη από το τελευταίο κύμα της πανδημίας

Η Χιλή μια βασανισμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής κατάφερε να κάνει τον κόσμο να μιλάει για ένα «θαύμα» αφού όπως όλα δείχνουν περνάει αλώβητη από το τελευταίο κύμα της πανδημίας.

Η Χιλή φαίνεται ότι έβαλε τα γυαλιά σε πολλές προηγμένες χώρες του Δυτικού κόσμου, αφού για δυο λόγους έχει καταφέρει να αναχαιτίσει το μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Μάλιστα βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του Bloomberg με τα καλύτερα μέση για να ζει κανείς την εποχή του Covid-19. Και όμως η χώρα συνεχίζει να παραμένει σε επιφυλακή ακόμη περισσότερο με τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον.

Το θαύμα

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ενρίκε Πάρις εστίασε την επιτυχία της Χιλής να ανταπεξέλθει στην πανδημία σε δυο ουσιαστικούς παράγοντες. Στην άκρως επιτυχημένη εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Και στην γεωγραφική της θέση. Η Χιλή βρίσκεται στο Νότιο Ημισφαίριο όπου αυτήν την περίοδο έχει καλοκαίρι και όχι χειμώνα που ευνοεί τον ιό.

Ο εμβολιασμός

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη Χιλή ήταν επιτυχημένη με αποτέλεσμα ο κόσμος να πεισθεί και να σπεύσει να εμβολιαστεί. Μάλιστα πάνω από το μισό έθνος έχει λάβει τουλάχιστον μια ενισχυτική δόση ποσοστό που σύμφωνα με το Bloomberg είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο.

Ο καθηγητής στην ιατρική σχολή του Universidad Catolica και ειδικός στην επιδημιολογία, Τζέιμι Σέρδα, αναφέρθηκε στις αιτίες της ανθεκτικότητας της χώρας: «Ο εμβολιασμός ξεκίνησε την κατάλληλη στιγμή σε μαζικό επίπεδο και πολλοί άνθρωποι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις, χρησιμοποιώντας μάσκα και πλένοντας τα χέρια τους. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε εάν η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο, ιδιαίτερα με την Όμικρον που κυκλοφορεί. Θα πρέπει όμως να προετοιμαστούμε για το χειρότερο και να διπλασιάσουμε τα προληπτικά μέτρα»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024