Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Όμικρον - Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην πρόληψη της νοσηλείας

Όμικρον – Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην πρόληψη της νοσηλείας

Μειωμένη κατά 84% η πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο.

H ενισχυτική δόση του μονοδοσικού εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson προσφέρει αποτελεσματικότητα 84% στην πρόληψη της νοσηλείας λόγω παραλλαγής Όμικρον

Η μελέτη με πραγματικά δεδομένα, η οποία δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομότιμους επιστήμονες, εξετάζει 69.092 υγειονομικούς εργαζομένους που έλαβαν τη δεύτερη δόση στο διάστημα από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με προηγούμενες έρευνες, ο αρχικός εμβολιασμός προσφέρει αρκετά μειωμένη προστασία έναντι της Όμικρον, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία σε πολλές χώρες.

Υπήρχαν ωστόσο ενδείξεις ότι η ενισχυτική δόση παρέχει σημαντική προστασία απέναντι στη βαριά νόσο.

Η νοτιοαφρικανική μελέτη έδειξε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J&J ως προς την πρόληψη νοσηλείας αυξήθηκε από 63% λίγο μετά την αναμνηστική δόση σε 84% έπειτα από 14 ημέρες.

Η αποτελεσματικότητά του έφθασε στο 85% έπειτα από ένα με δύο μήνες μετά τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης.

«Μας επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά για τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκαν, ο οποίος είναι η προστασία των ανθρώπων από τη σοβαρή νόσο και τον θάνατο» δήλωσε η Λίντα-Γκέιλ Μπέκερ, μέλος της συντακτικής ομάδας.

«Είναι μια ακόμη ένδειξη ότι δεν έχουμε χάσει την αποτελεσματικότητα ακόμη και με μια πολύ μεταλλαγμένη παραλλαγή» είπε.

Οι ερευνητές αναγνωρίζουν περιορισμούς της μελέτης, όπως σύντομοι χρόνοι επαναληπτικής εξέτασης, η οποία ήταν κατά μέσον όρο οκτώ ημέρες για τους υγειονομικούς εργαζόμενους που είχαν λάβει ενισχυτική δόση εντός των προηγούμενων 13 ημερών ή 32 ημέρες για εκείνους που είχαν λάβει ενισχυτική δόση ένα ή δύο μήνες νωρίτερα και που θα μπορούσε να στρεβλώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Μια άλλη νοτιοαφρικανική μελέτη έδειξε πρόσφατα ότι ένας πρώτος γύρος εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech ήταν λιγότερο αποτελεσματικός στην πρόληψη της νοσηλείας στη Νότια Αφρική από τότε που εμφανίστηκε η παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Τέτοια «ληστεία» για πρώτη φορά μετά το 1995!

Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια ο Ολυμπιακός είδε και κόκκινη και δυο πέναλτι εις βάρος του στο ίδιο παιχνίδι. Και όχι μόνο!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2023