
Μπάιντεν – Στο «θα δούμε» η συνάντηση με τον Πούτιν στις 10 Ιανουαρίου
Η συνέχιση του διαλόγου ΗΠΑ - Ρωσίας, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο κυβερνήσεις χθες Δευτέρα, αναμένεται να επικεντρωθεί στις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περιορίστηκε να πει «θα δούμε», ερωτηθείς χθες Τρίτη εάν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν τη 10η Ιανουαρίου, με άλλα λόγια την ημέρα που αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα διεξαγάγουν συνομιλίες για ζητήματα ασφάλειας.
Για την Ουκρανία
Η συνέχιση του διμερούς διαλόγου, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο κυβερνήσεις χθες Δευτέρα, αναμένεται να επικεντρωθεί στις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στο ερώτημα εάν ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στην έκβαση των διμερών συνομιλιών για την ασφάλεια, στο σχόλιό του για την ενδεχόμενη νέα συνάντηση με τον κ. Πούτιν.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ισραήλ: Εθνικιστές έκαναν πορεία στην Παλιά Πόλη γιορτάζοντας την κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ
- Αϊτή: Τουλάχιστον 78 νεκροί σε σφοδρές συγκρούσεις συμμοριών στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς
- Ουκρανία: Στους 21 ανήλθαν οι νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο
- Ινδία: Μέρες τηλεργασίας εφαρμόζει το Νέο Δελχί καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις στα καύσιμα
- Η Χεζμπολάχ λέει πως στοχοποίησε στρατιωτικούς στο βόρειο Ισραήλ με drone
- Κούβα: Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ βρίσκεται στην Αβάνα με επικεφαλής τον διευθυντή της CIA
