Ερντογάν – Σε παράλληλο σύμπαν ο Τούρκος πρόεδρος – Γινόμαστε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, από τον Ερντογάν την ώρα που η τουρκική λίρα κατρακυλά
Την μπάλα στην εξέδρα πετάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η οικονομική κρίση και η κατρακύλα της τουρκικής λίρας γονατίζει τη γειτονική χώρα. Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η χώρα του είναι κοντά στον στόχο της να καταστεί μία από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, παρότι το ΑΕΠ της χώρας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.
«Πυξίδα μας είναι η προστιθέμενη αξία παραγωγής. Η Πορεία μας: η επένδυση, η εργασία, η παραγωγή, οι εξαγωγές και η ανάπτυξη. Στόχος μας: Να γίνουμε μια από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες και είμαστε κοντά στον στόχο μας πιο κοντά από ποτέ» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.
«Οι Τούρκοι δεν έχουν καμία σχέση με δολάριο και ευρώ!»
Μία πλασματική εικόνα έδωσε και ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, επιχειρώντας να βγάλει από το «κάδρο» το πανάκριβο συνάλλαγμα, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις πολιτών.
«Πόσοι έχουν χρέη σε συνάλλαγμα; Πόσες εταιρείες; Εμείς δεν το γνωρίζουμε; Eμείς γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Ο απλός πολίτης τι σχέση έχει με το συνάλλαγμα; Γιατί τον αφορά το συνάλλαγμα;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, ενώ βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ… fake news για τις κάμερες τις ουρές για ψωμί!
Την ίδια στιγμή όμως, η υποτίμηση της τουρκικής λίρας συνεχίζεται και σήμερα, κατά 6%, όπως συνεχίζεται και η αύξηση των τιμών.
- Παγιδευμένοι στο Διάστημα – Η κρίση του Boeing Starliner ήταν «μια από τις χειρότερες» στην ιστορία της NASA
- Κακοκαιρία: «Σπασμένη γραμμή λαίλαπας» 300 χλμ. σαρώνει τα δυτικά – Στο στόχαστρο η Αττική
- Φυλακές Δομοκού: Στον ανακριτή ο 38χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον ισοβίτη
- Αφγανιστάν: Νέος νόμος των Ταλιμπάν κρίνει νόμιμο να ξυλοκοπείς τη σύζυγό σου «όσο δεν της σπας τα κόκκαλα»
- Ντόρσεϊ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
- «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη ξανά στους κινηματογράφους






