Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος επισήμανε ότι πρέπει οι Αρχές να παραγγείλουν έγκαιρα τα μονοκλωνικά αντισώματα που «πιάνουν» την παραλλαγή Όμικρον.

Για την αξιοποίηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε θεραπείες ασθενών που νοσούν από κοροναϊό μίλησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο στο ΔΠΘ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και όσα είπε στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», «έχουμε υπο-χρησιμοποιήσει τα μονοκλωνικά, αργήσαμε να τα εντάξουμε ως θεραπεία και είναι εντυπωσιακό ότι πήραμε 10.000 δόσεις στις 10 Νοεμβρίου και σήμερα 28 Δεκεμβρίου αυτές οι δόσεις υπάρχουν. Δεν έχουν καταναλωθεί», σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί λόγω της μεγάλης παρουσίας της μετάλλαξης Δέλτα το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε τις δηλώσεις Μανωλόπουλου

Αιχμές για το σύστημα υγείας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας τόνισε ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι χρήσιμα στην αρχή της νόσησης και όχι όταν πέσει το οξυγόνο, συμπεραίνοντας ότι «προφανώς είναι δύσκολο με τον τρόπο που έχει στηθεί το σύστημα να βρεθούν αυτοί οι ασθενείς που θα πρέπει να τα λάβουν, να εντοπιστούν από το σύστημα ή από κάποιο γιατρό και να πάνε νοσοκομείο για μία ώρα προκειμένου να τα λάβουν».

Ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε και την ανάγκη να παραγγείλουμε εγκαίρως τα αντισώματα που είναι αποτελεσματικά απέναντι στην «Όμικρον» ώστε να προετοιμαστούμε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr