Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Έφηβη στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας

Βρετανία – Έφηβη στέλνει δωρεάν πακέτα φροντίδας ψυχικής υγείας

Η skater και σέρφερ Lara Tang πήρε την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια του lockdown και έχει μέχρι στιγμής περισσότερα από 200 αιτήματα.

Μια έφηβη φτιάχνει δωρεάν πακέτα… φροντίδας ψυχικής υγείας για να στηρίξει νέους όσους τα έχουν ανάγκη.

Η skater και σέρφερ Lara Tang πήρε την απόφαση αυτή κατά τη διάρκεια του lockdown και έχει μέχρι στιγμής περισσότερα από 200 αιτήματα.

Η 19χρονη είπε ότι δεχόταν bullying στο σχολείο και είχε άγχος και κατάθλιψη ως αποτέλεσμα, και ήθελε να βοηθήσει άλλους που δυσκολεύονται στη ζωή να μην αισθάνονται μόνοι.

«Θέλω απλώς οι νέοι να ξέρουν ότι τους αγαπούν, υπάρχει ελπίδα και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» είπε στο BBC η Lara Tang.

Το έργο της για την ευημερία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του lockdown και έκτοτε έχει κερδίσει υποστήριξη από μια σελίδα Gofundme.

Κάθε συσκευασία περιέχει έως και 11 είδη για περιποίηση, μια εξατομικευμένη κάρτα με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

«Ένιωθα ότι κανείς δεν νοιαζόταν»

Η ίδια είπε ότι γνώριζε πολύ καλά την κρίση ψυχικής υγείας που επικρατούσε στους νέους σε όλο τον κόσμο και ήθελε να κάνει κάτι, ενώ είπε ότι έπρεπε «να κάνει ένα διάλειμμα 18 μήνες από το σχολείο για να ανακτήσω την ψυχική μου υγεία».

«Ήμουν μόνη και ένιωθα ότι κανείς δεν νοιαζόταν. Δεν θέλω κανένας άλλος που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας να νιώθει ότι κανείς δεν νοιάζεται για αυτούς».

Η δεκαεπτάχρονη Hannah από την Ιρλανδία είχε παλέψει με αυτοτραυματισμό και απόπειρες αυτοκτονίας όταν επικοινώνησε με τη Λάρα για υποστήριξη.

«Χρησιμοποιούσα το ποτό ως μηχανισμό αντιμετώπισης για να διαχειριστώ αυτό που ένιωθα και αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα», λέει.

Η Χάνα αναφέρει ότι η Λάρα της έστειλε ένα κουτί που περιελάμβανε οδοντόκρεμα «επειδή πάλευα να βρω κίνητρο για να βουρτσίζω τα δόντια μου».

«Με έκανε να νιώσω αγάπη»

«Το πακέτο της με έκανε να νιώσω απίστευτη αγάπη και φροντίδα σε μια εποχή που δεν έβλεπα φως στη ζωή μου. Μια μικρή χειρονομία από ένα κορίτσι με μεγάλη καρδιά. Είναι καταπληκτική», προσθέτει.

Η Esther Tennant, 18χρονη φοιτήτρια από το Northamptonshire, λέει ότι πάλευε με άγχος, κατάθλιψη και συναισθηματικά ασταθή διαταραχή προσωπικότητας (EUPD) όταν έλαβε το πακέτο φροντίδας της.

«Νοσηλευόμουν για την ψυχική μου υγεία το 2019… Πράγματα όπως τα πακέτα φροντίδας της Λάρα με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δύσκολες αλλαγές στη ζωή μου».

Βρήκε πολύ χρήσιμο να έχει μέσα ένα πακέτο αυτοφροντίδας προϊόντα περιποίησης, για να τη βοηθήσει να φροντίζει τον εαυτό της σε μια στιγμή που δεν μπορούσε.

Αλλά και η ίδια η εμπνευστής του πρότζεκτ δηλώνει πως βοηθήθηκε από αυτό, καθώς της έδωσε «μια αίσθηση σκοπού».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024