Τη δήλωση περί «αχάριστων» την επανέλαβε δύο φορές, ενώ επέμεινε στη δική του οικονομική θεωρία, σημειώνοντας ότι «τον λαό μου θα τον φέρω στο σημείο που αξίζει»

Αχάριστους χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσους λένε πως υπάρχει ανεργία στη χώρα του.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε πως όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει ανεργία στην Τουρκία κάνουν λάθος και όποιος θέλει ψωμί υπάρχει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, παρέπεμψε σε επιχειρηματίες που ψάχνουν εργάτες για δουλειά και δεν βρίσκουν. Δεν αναφέρθηκε ωστόσο στους μισθούς που δίνουν.

Τη δήλωση περί «αχάριστων» την επανέλαβε δύο φορές, ενώ επέμεινε στη δική του οικονομική θεωρία, σημειώνοντας ότι «τον λαό μου θα τον φέρω στο σημείο που αξίζει».

Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια για να προσελκύσουν καταθέσεις

Την ίδια στιγμή, μπορεί ο Ερντογάν να ισχυρίζεται ότι δεν θα αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό με την αύξηση των επιτοκίων, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς κάνουν οι τουρκικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν καταθέσεις σε λίρες και να ανακόψουν έτσι τη ραγδαία υποτίμησή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα επιτόκια καταθέσεων εκτινάχθηκαν πάνω από το 20% έναντι 17-18% πριν από μία εβδομάδα, ενώ τα επιτόκια χορηγήσεων για τις μικρομεσαίες αυξήθηκαν πάνω από το 30%.

Τα επιτόκια αυτά σημείωναν άνοδο εδώ και εβδομάδες, αλλά ο ρυθμός της επιταχύνθηκε τις περασμένες ημέρες, σύμφωνα με τραπεζίτες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr