Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάρολος Παπούλιας - Όταν δάκρυσε από συγκίνηση - Η ομιλία που δεν κατάφερε να τελειώσει

Κάρολος Παπούλιας – Όταν δάκρυσε από συγκίνηση – Η ομιλία που δεν κατάφερε να τελειώσει

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια που πέθανε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 92 ετών.

Με απόφαση της κυβέρνησης θα αποδοθούν οι τιμές που προσήκουν σε Αρχηγό Κράτους, ενώ αποφασίσθηκε να τηρηθεί εθνικό πένθος και οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες, από την ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Καθολική είναι άλλωστε, η αναγνώριση της προσφοράς του στην πατρίδα, που ξεκίνησε από την αντιστασιακή δράση την οποία είχε από τα νεανικά του χρόνια και κορυφώθηκε με τη δεκαετή θητεία του στο ύπατο πολιτικό αξίωμα της ελληνικής Πολιτείας.

Με αφορμή το θάνατο του Κάρολου Παπούλια άγνωστα γεγονότα της πολιτικής ζωής του βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η εφημερίδα Πελοπόννησος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό του 2007 όταν ο,  Γιαννιώτης, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε, βρέθηκε στην Πάτρα για να εγκαινιάσει το «Σπίτι του Ηπειρώτη».

Τι συνέβη

Ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ποτέ την ομιλία του.

Αφορμή στάθηκε η προσφώνηση του τότε Προέδρου του Πανηπειρωτικού, Μανώλη Μαγκλάρα: «Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκλεκτό τέκνο της Μάνας Ηπείρου. Σε καμία στιγμή του πολιτικού σας βίου ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, όλοι εμείς, γνωρίζουμε ότι δεν εγκαταλείψατε την γενέτειρά μας.
Αλλά την υπηρετήσατε με μοναδική σεμνότητα, ιώβεια υπομονή, με σπάνια προσήνεια, αρχαιοελληνική μετροέπεια και θαυμαστή συνέπεια. Αξίες και αρχές μοναδικές αλλά τόσο σπάνιες σήμερα, τις οποίες αναγνωρίζουμε και γι αυτό σήμερα όλοι οι Έλληνες σας καμαρώνουμε!».

Στο άκουσμα αυτών των επαινετικών αναφορών και χαρακτηρισμών, ο Κάρολος Παπούλιας από τον επίσημο θώκο που βρισκόταν δάκρυσε, με τον κόσμο να γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της ανυπόκριτης συγκίνησης του Προέδρου και να αντιδρά με χειροκροτήματα, την ίδια στιγμή που εκείνος σκούπιζε με το μαντήλι του μπροστά τους τα δάκρυά του.

Δεν κατάφερε να τελειώσει την ομιλία του

Όμως είχε και συνέχεια η συγκινητική αυτή σκηνή: Λίγα λεπτά μετά ανερχόμενος στο βήμα για να μιλήσει και εξακολουθώντας να είναι υπό την επήρεια έντονης συναισθηματικής φόρτισης, δεν μπόρεσε παρά να αρθρώσει λίγες μόνο λέξεις, πριν πνιγεί και πάλι στα δάκρυα: «Φίλες και φίλοι, θα μου ήταν εύκολο να αποφύγω να ανέβω στο βήμα…» Στο σημείο εκείνο κομπιάζοντας και πάλι από συγκίνηση και χωρίς να μπορέσει να πει άλλη λέξη, κατέβηκε από το βήμα δακρυσμένος, χωρίς να ολοκληρώσει ποτέ την ομιλία του…

Το «Σπίτι του Ηπειρώτη» σείστηκε από τα χειροκροτήματα!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024