Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρίδου - Η τρίτη δόση εμβολίου αποτελεί το βασικό όπλο έναντι της Όμικρον

Θεοδωρίδου – Η τρίτη δόση εμβολίου αποτελεί το βασικό όπλο έναντι της Όμικρον

Η Μαρία Θεοδωρίδου στην επίσημη ενημέρωση των συντακτών Υγείας αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Η κ. Θεοδωρίδου προχώρησε σε μια ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε σημειώνοντας την επιστημονική επιτυχία των εμβολίων κατά του κοροναϊού. Σήμερα υπάρχουν 26 εμβόλια κατά του κοροναϊού, ενώ υπάρχουν και θεραπείες κατά της νόσου. Τα εμβόλια έσωσαν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη.

Ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός εμφάνισε μία κάμψη τόσο λόγω των αρνητών των εμβολίων όσο και της αμφιβολίας για την επιτυχία των εμβολιαστικών προγραμμάτων εξαιτίας της εμφάνισης των παραλλαγών.

Γιορτές στη «σκιά» της Όμικρον

Οι γιορτινές ημέρες περνούν υπό τη σκιά της παραλλαγής Όμικρον. Ο κίνδυνος επαναλοίμωξης είναι μεγάλος, ενώ μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να αυξάνονται οι νοσηλείες.

Η μεγάλη ανησυχία για την παραλλαγή Όμικρον, έγκειται στο αν διαφεύγει από τα εμβόλια. Σύμφωνα με νέες μελέτες φαίνεται πως η τρίτη δόση εμβολίου είναι αρκετά πιθανόν να λειτουργεί αποτελεσματικά έναντι της Όμικρον, και αποτελεί το κύριο όπλο έναντι της παραλλαγής.

Τόνισε ακόμα, ότι όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά έναντι της σοβαρής νόσησης και του θανάτου εξαιτίας της Όμικρον.

Ανισότητες

Η πανδημία ανέδειξε για άλλη μια φορά τις ανισότητες που υπάρχουν παγκοσμίως, με τις χώρες με χαμηλό εισόδημα να μην έχουν καταφέρει να εμβολιάσουν ούτε το 10%.

Η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίζεται από επιτυχίες για τα εμβόλια, από επιστημονικές αβεβαιότητες αλλά και από θλίψη για τους συνανθρώπους που χάθηκαν από κοροναϊού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024