Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρούσι-Εγκαινιάστηκε παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία

Μαρούσι-Εγκαινιάστηκε παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρία

Η ποιότητα των χώρων παιχνιδιού για τα παιδιά είναι ένδειξη πολιτισμού. Οι παιδικές χαρές με παιχνίδια για παιδιά με αναπηρία είναι υποχρέωση. Στο Μαρούσι έκαναν πράξη το αυτονόητο και εγκαινίασαν σύγχρονους χώρους παιδικής ψυχαγωγίας και κοινωνικοποίησης χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς

Τις 2 τελευταίες από τις 13 Παιδικές Χαρές  που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια αυτοψίας του στις 2  Παιδικές Χαρές (Α. Παπανδρέου, πλησίον Υπ. Παιδείας περιοχή Ψαλίδι και Δασυλλίου Νέας Λέσβου) ενημερώθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για το πλήρες πλαίσιο των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και που περιελάμβανε εκτός από την αξιοποίηση της χρηματοδότησης (370 χιλ. € για τις 13 Π.Χ.) του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ (τοποθέτηση οργάνων, δαπέδων) και την οικονομική συμμετοχή του Δήμου στο επίπεδο της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, περίφραξης, τοποθέτηση παγκακίων κ.α.

Ιδιαιτέρως για την Παιδική Χαρά επί της Α. Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση εξοπλισμού ειδικού για παιδιά με αναπηρία, γεγονός που την κατατάσσει στη νέα γενιά δημοτικών υποδομών.

Μετά το πέρας της αυτοψίας του ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το έργο ανακαίνισης 13 Παιδικών Χαρών που είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και το οποίο εκτελούμε του τελευταίους μήνες. Σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους. Παιδικές Χαρές όπως του Ψαλιδίου που επιτρέπουν την προσβασιμότητα για Μαρουσιωτάκια με αναπηρία, δείχνουν τον τρόπο που σχεδιάζουμε πλέον την πόλη μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η χρηματοδότηση που διεκδικήσαμε και πετύχαμε, μετασχηματίστηκε σε ένα έργο υψηλής κοινωνικής αξίας. Όλες οι δομές και υποδομές του Αμαρουσίου σταδιακά θα γίνονται περισσότερο ασφαλείς και ευχάριστες για τους πολίτες. Το 2022 θα είναι έτος κομβικό στον τομέα αυτό».

Ο Δήμος Αμαρουσίου αλλά και κάθε αστικός Δήμος, που διαθέτει ελάχιστους χώρους για ψυχαγωγία των μικρών παιδιών, οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα την δημιουργία ασφαλών και σύγχρονων παιδικών χαρών. Δήμοι χωρίς ποιοτικές παιδικές χαρές που να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε παιδιού, είναι ένδειξη αδιαφορίας προς το «αύριο» της χώρας.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024