Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας

Αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωράει στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας σε μια εποχή που η πρωτοβάθμια Υγεία είναι αναγκαίο να ενισχυθεί. «Για να έχει κάθε Στερεοελλαδίτης σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος

Νέα έργα για τη δημόσια υγεία χρηματοδότησε, δημοπράτησε, συμβασιοποίησε και θα επιδιώξει να  υλοποιήσει άμεσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση Κέντρων Υγείας των Π.Ε. Φθιώτιδας και Εύβοιας.

Πρόκειται για τα έργα:

  1. «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ», αρχικού προϋπολογισμού 120.000 €.
  2. «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ», αρχικού προϋπολογισμού 180.000 €.
  3. «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ», αρχικού προϋπολογισμού 260.000  €.

Οι εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση του επιπέδου των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών. Οι απαραίτητες μελέτες συντάχθηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από σχετικό αίτημα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας.

Αντίστοιχα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και σε άλλα Κ.Υ. της Στερεάς Ελλάδας. Η παρέμβαση της Περιφέρειας αφορά 11 Κέντρα Υγείας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.700.000 €.

Μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Οι δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας δοκιμάστηκαν τη χρονιά που ολοκληρώνεται και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται με το νέο έτος και μέχρι να δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος στην πανδημία.»

Σε αυτή τη συγκυρία, στηρίξαμε τις δομές Υγείας της Στερεάς Ελλάδας με χρηματοδοτήσεις που φτάνουν τα 8.500.000 €. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την παρέμβασή συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 €, για τη βελτίωση της πρωτοβάθμιας υγείας.

»Χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε τρία ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού 560.000 € για τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Αταλάντης και Μακρακώμης. Αντίστοιχα έργα έχουν ήδη δημοπρατηθεί και έχουν ξεκινήσει και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειάς μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Μπακομήτρος δήλωσε: «Χρηματοδοτήσαμε και υλοποιούμε τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 560.000 € για τα Κέντρα Υγείας Ιστιαίας, Αταλάντης και Μακρακώμης. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για την πρωτοβάθμια υγεία.

»Για να έχει κάθε γιατρός και υγειονομικός τον καλύτερο εξοπλισμό και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, Για να έχει κάθε Στερεοελλαδίτης σοβαρές δομές δημόσιας υγείας στον τόπο του».

inSports

Αυτό είναι το μυθικό deal του Παναθηναϊκού με Μπράουν και Μακάμπι!

Οι λεπτομέρειες της σπουδαίας συμφωνίας του Παναθηναϊκού με τον Μπράουν και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τα συνολικά χρήματα που δίνουν οι «πράσινοι»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024