Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς ζωντανό κοινό η παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χωρίς ζωντανό κοινό η παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα Σιντριβάνια υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με φωτεινές χορογραφίες και μας καλούν να απολαύσουμε ένα αξέχαστο θέαμα με αγαπημένες μελωδίες.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, στις 23:15, η ΕΡΤ2 συνδέεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μεταδίδει απευθείας τις εκδηλώσεις για την υποδοχή του Νέου Έτους.

Όπως κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ φτάνει στο απόγειο της λάμψης του με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, αλλά και με χορογραφίες από τα Σιντριβάνια στο Κανάλι!

Τα Σιντριβάνια υποδέχονται και αυτά το νέο έτος με φωτεινές χορογραφίες και μας καλούν να απολαύσουμε ένα αξέχαστο θέαμα με αγαπημένες μελωδίες.

Οικοδέσποινα της γιορτής είναι η ηθοποιός Νάντια Κοντογεώργη.

Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ θα μεταδοθεί ζωντανά από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 αλλά και τον ιστότοπο snfcc.org. Στο πρόγραμμα για τους τηλεθεατές της ΕΡΤ2 συμμετέχει και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα από παραστάσεις όπερας και χορού.  Η ΕΛΣ παρουσιάζει, από το πλούσιο αρχείο της GNO TV, άριες από τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Τζάκομο Πουτσίνι, τον «Ντον Τζοβάνι» και τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Β. Α. Μότσαρτ, τον «Αντρέα Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, την «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, μία χορογραφία από τους «Ελληνικούς χορούς» του Νίκου Σκαλκώτα, αλλά και μία ιδιαίτερη χορογραφία πάνω στον Γ. Σ. Μπαχ.
Συμμετέχουν σπουδαίοι ερμηνευτές διεθνούς ακτινοβολίας, η Ορχήστρα, η Χορωδία, το Μπαλέτο και η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μετά τη φαντασμαγορική αλλαγή του χρόνου, η μετάδοση θα συνεχιστεί με τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία «Χριστούγεννα με μουσικές της Αυτοκρατορικής Βιέννης», που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος».

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου, παρουσίασε τα δημοφιλή έργα του Johann Strauss υιού, αλλά και των μελών της οικογένειας Strauss, που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πολυαγαπημένες μελωδίες από βαλς και πόλκες στροβιλίζονται μ’ έναν μεθυστικό τρόπο, προκαλώντας τη φαντασία και τις αισθήσεις σ’ ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα.
Οι εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις λαμπερές μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης.
Πολυαγαπημένα βαλς, πόλκες, μαζούρκες, αλλά και αποσπάσματα από οπερέτες, συνθετών που έζησαν και έγραψαν στη Βιέννη του 19ου αιώνα, με κυριότερους εκπροσώπους τα μέλη της οικογένειας Strauss (ο Strauss πατέρας και οι υιοί του Johann, Josef και Eduard), υπόσχονται ένα μελωδικό ταξίδι στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Μεθυστικές μελωδίες που συνεχίζουν να μαγεύουν το κοινό εδώ και αιώνες και να αποτελούν το απαραίτητο συστατικό για τη δημιουργία μιας ζεστής γιορτινής ατμόσφαιρας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024