Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία - Κοροναϊός - Πάνω από 30% των κρουσμάτων είναι της Όμικρον

Ιταλία – Κοροναϊός – Πάνω από 30% των κρουσμάτων είναι της Όμικρον

Σύμφωνα με γνωστούς Ιταλούς καθηγητές ιολογίας, η παραλλαγή Όμικρον, βάσει και των στοιχείων αυτών, είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη ξεπεράσει το 30% επί του συνόλου των κρουσμάτων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 24.883 και 81 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 217.052 τεστ, το 11,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Ο αριθμός των τεστ, λόγω των δυο ημερών αργίας, είναι πολύ χαμηλότερος απ΄ότι συνήθως.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.089 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 9.220. Σύμφωνα με γνωστούς Ιταλούς καθηγητές ιολογίας, η παραλλαγή Όμικρον, βάσει και των στοιχείων αυτών, είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη ξεπεράσει το 30% επί του συνόλου των κρουσμάτων.  Κάτι που σημαίνει ότι αν οι μολύνσεις συνεχίσουν να αυξάνονται, τις επόμενες εβδομάδες οι ανεμβολίαστοι και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, παράλληλα, παρουσίασε νέα στοιχεία βάσει των οποίων οι πολίτες άνω των 80 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και μολύνονται με Covid-19, κινδυνεύουν 85 φορές περισσότερο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, απ΄ότι οι  συνομήλικοί τους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Όσοι ανήκουν, πάντως, στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών, έως τώρα έχουν ανταποκριθεί με ουσιαστικό τρόπο στην έκκληση για εμβολιασμό: έχει κάνει δυο δόσεις το 93,9% και την «αναμνηστική» το 70%.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024