Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Αυτά είναι τα δύο σενάρια για τα νέα μέτρα - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Κοροναϊός – Αυτά είναι τα δύο σενάρια για τα νέα μέτρα – Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οριακή κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος τις τελευταίες ώρες «φούντωσε» το σενάριο των νέων μέτρων ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά

Μεγάλη «μάχη» για να σωθεί… η Πρωτοχρονιά φαίνεται πως δίνει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, αφού η κατάσταση στη χώρα μας με την αύξηση των κρουσμάτων, την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και τις προβλέψεις των επιστημόνων για… 20.000 κρούσματα ως τα τέλη Ιανουαρίου, δημιουργούν μια μεγάλη «βόμβα», η οποία δεν αποκλείεται να σκάσει μετά τις γιορτές.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και οριακή κι αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος τις τελευταίες ώρες «φούντωσε» το σενάριο των νέων μέτρων ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Υπό αυτό το πρίσμα και με το βλέμμα στις προβλέψεις των ειδικών για το μέλλον της Όμικρον στην Ελλάδα οι πληροφορίες του MEGA θέλουν την κυβέρνηση να προσπαθεί να… σώσει και την επόμενη εβδομάδα, ούτως ώστε τα νέα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Ιανουαρίου, όπως είχε αποφασιστεί νωρίτερα.

Τούτων δοθέντων, αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως είθισται, θα επικοινωνήσει με την ομάδα των λοιμωξιολόγων, από την οποία ενημερώνεται εντατικά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να έχει μια πιο σαφή και πλήρη εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του MEGA αυτός είναι ο λόγος που δεν αναμένονται αύριο νέες ανακοινώσεις, αλλά κατά πάσα πιθανότητα την Τρίτη.

Τα δύο σενάρια για τη νυχτερινή διασκέδαση

Τα μέτρα, όποτε αυτά κι αν εφαρμοστούν, θα αφορούν τη διασκέδαση, για την οποία θα εξεταστούν δύο διαφορετικά σενάρια.

Από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι μέχρι στιγμή το καλύτερο σενάριο είναι να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ενώ χειρότερο να ανασταλεί εντελώς η λειτουργίας τους για κάποιες ημέρες. Στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο όλοι χώρους διασκέδασης να είναι μόνο καθήμενοι.

Κλειδωμένη πάντως θεωρείται και η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας.

Οι ειδικοί αναμένεται να εστιάσουν:

  • Στα κέντρα διασκέδασης με μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα.
  • Θα εξετάσουν τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μόνο για καθήμενους, είτε τον περιορισμό στην πληρότητα τους, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες στα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων, ενώ στο τραπέζι είναι και η τηλεργασία όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
  • Ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως τα μέτρα -που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα- θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Εφιαλτικά σενάρια για 20.000 κρούσματα έως τα τέλη Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη «είναι επιτυχία της χώρας ότι έχει επιβραδυνθεί η μετάλλαξή Όμικρον. Όμως τις τελευταίες μέρες φαίνεται εκρηκτική η αύξησή της. Πάνω από το 10% των καθημερινών κρουσμάτων είναι Όμικρον».

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι περιμένουμε έκρηξη, με διπλασιασμό κρουσμάτων. «Τρίτη με Τετάρτη θα ανέβουν τα νούμερα. Μετά τις 15 Ιανουαρίου ίσως φτάσουμε τις 20.000 κρούσματα!»

«Πάμε για ρεκόρ κρουσμάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επανέλαβε την εκτίμηση πως οδεύουμε ολοταχώς σε… πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων, που θα κυμαίνεται στις 10.000 με 12.000 κρούσματα.

Απαντώντας στην ερώτηση τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι θα δούμε μία αύξηση.

«Η Όμικρον όπου έχει πάει έχει δημιουργήσει δραματική αύξηση. Κάποια στιγμή θα φτάσουμε και τα 10.000 και τα 12.000 κρούσματα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πούμε πότε θα γίνει αυτό, αλλά το θεωρώ ότι θα συμβεί και σε εμάς. Αυτό που μας απασχολεί είναι η πίεση στο ΕΣΥ γιατί ο ιός έχει διαφορετικό προφίλ. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο ανοσίας πάνω από το 70%, ο κόσμος συμμετέχει αρκετά στην τρίτη δόση και όλα αυτά είναι τα όπλα μας. Το τελευταίο όπλο που θέλουμε να μας βοηθήσει ο κόσμος είναι το test» είπε και κάλεσε τους πολίτες στην περίπτωση που θέλουν να πάνε σε περισσότερες από δύο εκδηλώσεις να αγοράσουν κι άλλα τεστ από το φαρμακείο.

Τι θα γίνει με τα σχολεία και τα γήπεδα

Όσον αφορά τα σχολεία, οι ειδικοί έχουν αναφέρει πως δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγή πρωτοκόλλου, αφού το ήδη υπάρχον είναι αρκετά αυστηρό και ήδη αποδίδει, εντούτοις συζητείται η αναστολή εκδρομών.

Τέλος, δύο είναι τα σενάρια όσον αφορά τα γήπεδα με τους ειδικούς να προσανατολίζονται είτε σε περιορισμό της πληρότητας είτε σε διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα τηρηθούν τα μέτρα που βρίσκονται έως τώρα σε ισχύ.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024