Κατέγραψε νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 122.186 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, από 119.789 την Πέμπτη

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Βρετανία, με 122.186 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, από 119.789 την Πέμπτη.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, αναφέρθηκαν επίσης 137 νέοι θάνατοι από Covid-19. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους 147.857 άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, οι μεταναστευτικοί κανόνες πρόκειται να χαλαρώσουν προσωρινά για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων σε μια προσπάθεια πρόσληψης και διατήρησης προσωπικού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Οι λειτουργοί κοινωνικής μέριμνας, οι βοηθοί φροντίδας και οι εργαζόμενοι στο σπίτι θα μπορούν να λάβουν βίζα για περίοδο 12 μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο εργατικό δυναμικό, την ώρα που το σύστημα υγείας της χώρας δέχεται σημαντικές πιέσεις.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της περίθαλψης θα προστεθούν στη λίστα επαγγελμάτων που είναι σε έλλειψη, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μετανάστες να λάβουν βίζα εργασίας για να καλύψουν τα κενά που προκάλεσε το Brexit.

Τα προσωρινά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, και θα ισχύσουν για τουλάχιστον 12 μήνες.

Ο ελάχιστος ετήσιος μισθός ώστε να πληροί κάποιος τις προϋποθέσεις για να λάβει βίζα θα είναι 20.480 λίρες (περίπου 28.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr