Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανεμβολίαστων που πεθαίνουν στις ΜΕΘ - Οι οικογενειακές τραγωδίες

Κοροναϊός – Συγκλονίζουν οι ιστορίες ανεμβολίαστων που πεθαίνουν στις ΜΕΘ – Οι οικογενειακές τραγωδίες

Ο κοροναϊός, είναι αμείλικτος και σε πολλές περιπτώσεις ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες

Θλίψη προκαλούν, οι ιστορίες συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους από κοροναϊό, επειδή δεν έκαναν το εμβόλιο.

Είτε επειδή δίσταζαν, είτε επειδή δεν είχαν ενημερωθεί σωστά, είτε επειδή είναι αρνητές και αντιεμβολιαστές, είτε επειδή παρασύρθηκαν από κηρύγματα ανθρώπων που επενδύουν στην άγνοια και τον φόβο, βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Ο κοροναϊός, είναι αμείλικτος και σε πολλές περιπτώσεις ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες… Μερικές φορές μάλιστα, ο γονιός «φεύγει» χωρίς να μάθει για τον θάνατο του παιδιού του.

Γονείς που δεν έμαθαν ποτέ ότι «έχασαν» το παιδί τους

Ένα τέτοιο γεγονός, έγινε σήμερα γνωστό και συνέβη στις Σέρρες, όπου πατέρας και γιος, με καταγωγή από τον Μαυρόλοφο, ανεμβολίαστοι και οι δύο, έχασαν την ζωή τους από κοροναϊό, με διαφορά ενός μήνα.

Πρώτος έφυγε ο 28χρονος  γιος. Η οικογένεια αποφάσισε να μην ενημερώσει τον 61χρονο πατέρα ο οποίος επίσης νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών.

Ο 28χρονος πέθανε στις 23 Νοεμβρίου και ο πατέρας του, που δεν έμαθε ποτέ ότι είχε χάσει το γιο του, άφησε την τελευταία του πνοή την  παραμονή των Χριστουγέννων νικημένος από τον κοροναϊό γράφοντας τον επίλογο σε ένα ακόμα οικογενειακό δράμα την περίοδο της πανδημίας.

Πατέρας και γιος στην Πάτρα

Μία ακόμη τραγωδία που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη έρχεται από την Πάτρα αυτή την φορά και αφορά σε οικογένεια ιερέων οι οποίοι ήταν επίσης ανεμβολίαστοι.

Συγκεκριμένα, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του ιερέα στην Παναγία Αλεξιώτισσα από κοροναϊό, έφυγε σήμερα Σάββατο τα ξημερώματα από την ζωή και ο γιος του, επίσης ιερέας.

Η κατάστασή του, όπως αναφέρει το flamis.gr, είχε θεωρηθεί από την αρχή πολύ σοβαρή και τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο ιερέας, όπως αναφέρει το thebest.gr νοσούσε από κοροναϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα μαζί με τον πατέρα του αλλά και τη σύζυγό του.

Το περιστατικό έχει συγκλονίζει τον κόσμο της εκκλησίας και όχι μόνο, αφού ο ιερέας που λειτουργούσε στα Κρύα Ιτεών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Λίγα 24ωρα πριν, ο πατέρας του δεν άντεξε και έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Οικογενειακή τραγωδία και στην Ηλεία

Στην Ηλεία, μέσα σε ένα μήνα έφυγαν από τη ζωή ένας 54χρονος ιερέας από χωριό του Ηλειακού Κάμπου, ο πεθερός του ιερέα και η πεθερά του.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με το patrisnews, όταν η πρεσβυτέρα, σύζυγος του 54χρονου ιερέα από την Ηλεία που πέθανε από κοροναϊό , επισκέφθηκε τους γονείς της στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει ότι νοσεί με αποτέλεσμα να τους κολλήσει.

Τον πατέρα της που ήταν και αυτός ιερέας και την μητέρα της, οι οποίοι δεν είχαν κάνει το εμβόλιο και χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Η πρεσβυτέρα γύρισε στο χωριό του κάμπου της Ηλείας όπου διαμένει με αποτέλεσμα να κολλήσει τον 54χρονο σύζυγό της ιερέα (και αυτός ανεμβολίαστος) ο οποίος λίγες μετά τα πεθερικά του μπήκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο για να νοσηλευτεί με κοροναϊό.

Στο ίδιο νοσοκομείο μερικές μέρες αργότερα νοσηλεύτηκε και η ίδια.

Δυστυχώς η κατάληξη για τους δύο γονείς της και τον 54χρονο ιερέα σύζυγό της δεν ήταν αίσια αφού με διαφορά λίγο ημερών έφυγαν από τη ζωή λόγω επιπλοκών από τον covid-19.

Τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά της οικογένειας που ήταν όλα αγόρια νόσησαν και μάλιστα ο 25χρονος μαθηματικός που διαμένει στην Αθήνα νοσηλεύτηκε χωρίς όμως να αντιμετωπίσει τελικά σοβαρό πρόβλημα.

Η τραγική ειρωνεία

Μία ακόμη οικογενειακή τραγωδία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από αντιεμβολιαστή πολίτη, ο οποίος θέλησε να κολλήσει κοροναϊό για να πάρει το πιστοποιητικό νόσησης, όμως κόλλησε και τη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του με αποτέλεσμα τον θάνατό της.

Το περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία συγγενικού μέλους στη Voria.gr. Σύμφωνα με την καταγγελία, ένας δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής μεσήλικας άνδρας στη Θεσσαλονίκη θέλησε να λάβει πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να μη χρειαστεί να κάνει το εμβόλιο, και εσκεμμένα δεν τηρούσε πιστά τα μέτρα καταπολέμησης της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού. Ως εκ τούτου, ο άνδρας κόλλησε κοροναϊό πριν από περίπου έναν μήνα και εν αγνοία του μετέδωσε τον ιό στη μερικώς εμβολιασμένη ηλικιωμένη μητέρα του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αντιεμβολιαστής γιος φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της νόσησής του. Ο συγκεκριμένος φέρεται να του έλεγε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον κοροναϊό και όχι οι ανεμβολίαστοι, καθώς οι πρώτοι έχουν μεγάλο ιικό φορτίο, και τον απέτρεψε από το να επισκεφθεί τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του, το νοσοκομείο, ακόμα και όταν αντιμετώπιζαν έντονη δύσπνοια και χρειάζονταν οξυγόνο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα η ηλικιωμένη κατέληξε από επιπλοκές του κοροναϊού, ενώ ο γιος της συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντιεμβολιαστής γιος αρνείται μέχρι και σήμερα ότι κόλλησε εκείνος τη μητέρα του. Αντιθέτως υποστηρίζει ότι η μητέρα του, ούσα μερικώς εμβολιασμένη, ήταν αυτή που τον κόλλησε. Παραμένει, δε, αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024