Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ λέει το Κρεμλίνο - Στενές οι σχέσεις μας με την Ουκρανία δηλώνει ο Τσαβούσογλου

Η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ λέει το Κρεμλίνο – Στενές οι σχέσεις μας με την Ουκρανία δηλώνει ο Τσαβούσογλου

«Η Τουρκία στην περίπτωση αυτή είναι χώρα του ΝΑΤΟ και το πιθανότερο είναι ότι οι Αμερικανοί μεταξύ άλλων θα διαβουλευθούν και με την Τουρκία, η οποία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι χώρες της Συμμαχίας έχουν διαφορετικές θέσεις έναντι της Ρωσίας»

Δυσκολίες δεν υφίστανται μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αλλά μεταξύ Μόσχας και ΗΠΑ, Μόσχας και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ερωτηθείς για τη δυνατότητα της Τουρκίας να μεσολαβήσει θετικά μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

«Η Τουρκία στην περίπτωση αυτή είναι χώρα του ΝΑΤΟ και το πιθανότερο είναι ότι οι Αμερικανοί μεταξύ άλλων θα διαβουλευθούν και με την Τουρκία, η οποία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «οι χώρες της Συμμαχίας έχουν διαφορετικές θέσεις έναντι της Ρωσίας».

«Υπάρχουν χώρες (σ.σ. του ΝΑΤΟ), οι οποίες έχουν θέσεις άκρως μη φιλικές προς εμάς, ενώ υπάρχουν και χώρες, που αντιθέτως, ακολουθούν με συνέπεια τη γραμμή συνέχισης του διαλόγου και της επίλυσης όλων των προβλημάτων διά της διπλωματικής οδού και έχουν την τάση να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανησυχίες της Ρωσίας. Τέτοιες χώρες, αναμφίβολα, είναι ικανές να έχουν πάρα πολύ θετική συνεισφορά στη διαδικασία αυτή», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν για Ερντογάν – Αν δεν είχαμε αυξήσει τα επιτόκια, ίσως καταλήγαμε σαν την Τουρκία

Διαβάστε επίσης: ΕΕ και ΝΑΤΟ – Επανέλαβαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία – «Ανοιχτοί στον διάλογο» με Ρωσία

Όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε νωρίτερα σήμερα δηλώσει ότι θεωρεί πως η ένταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ έχει φθάσει σε «επικίνδυνο επίπεδο», αΑλλά και ότι «η Τουρκία δεν θα αγνοήσει τις στενές σχέσεις της με την Ουκρανία για χάρη και μόνο των εκτεταμένων σχέσεών της με τη Ρωσία».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024