Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούσαν μαθητές στο σπίτι - Συνολικά 16 παιδιά εκτός σχολείου

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούσαν μαθητές στο σπίτι – Συνολικά 16 παιδιά εκτός σχολείου

Οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κοροναϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Προκαταρκτική παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου και δικογραφίες για 16 περιπτώσεις μαθητών που δεν φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κοροναϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους αποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δε φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κοροναϊού.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς, πρόκειται για πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε «αρνητές» γονείς.

Σε μία περίπτωση μαθήτρια δημοτικού επέστρεψε στο σχολείο λίγο πριν ψηφιστεί η διάταξη αυστηροποίησης των κυρώσεων για τους γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ απουσίαζε από τις 10/5/2021, ημερομηνία που τα self test έγιναν υποχρεωτικά.

Ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Οι γονείς της που φέρονται να ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έστειλαν στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφη διαμαρτυρία με υπογραφή του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη, επειδή αρνούνταν να αφήσει το παιδί να μπει στην αίθουσα χωρίς self test και μάσκα, καθώς και έγγραφο -και πάλι με την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου- όπου αναφέρεται πως η μέτρηση των απουσιών είναι αντισυνταγματική.

Τονίζουν δε πως ανησυχούν για τα κρούσματα και δε συναινούν σε καμία ιατρική πράξη εντός σχολείου από τρίτο πρόσωπο χωρίς τη συναίνεσή τους, καθώς και πως στην περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα στη σχολική μονάδα, το σχολείο είναι αυτό που φέρει την ευθύνη των απουσιών και όχι οι γονείς.

Και για αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024