ΕΟΔΥ – Στο αρχείο οι καταγγελίες για διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων
Η εισαγγελική διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εξέταση μαρτύρων που κλήθηκαν για την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν διαπιστώθηκε ανεπάρκεια, καθυστέρηση ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών που θα μπορούσε να στοχειοθετήσει αδίκημα παράβασης καθήκοντος
Στο αρχείο τέθηκε και με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών υπόθεση που αφορούσε στο ημερήσιο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων εκ μέρους του ΕΟΔΥ, για την οποία είχε ξεκινήσει έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα τον Νοέμβριο του 2020.
Η εισαγγελική διάταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εξέταση μαρτύρων που κλήθηκαν για την υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν διαπιστώθηκε ανεπάρκεια, καθυστέρηση ή δυσλειτουργία εκ μέρους των υπηρεσιών που θα μπορούσε να στοχειοθετήσει αδίκημα παράβασης καθήκοντος.
Τι έδειξε η έρευνα
Η έρευνα είχε διαταχθεί μετά τις καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κοροναϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην εισαγγελική διάταξη επισημαίνεται πως ο ΕΟΔΥ είχε υπογράψει μια σύμβαση με ιδιωτική εταιρία για την καταγραφή και διαχείριση κρουσμάτων των κινητών μονάδων υγείας, τα οποία στοιχεία των οποίων μεταφέρονταν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών.
«Δεν εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των αμελλητί χορηγούμενων στατιστικών στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Ασθενών και της επιδημιολογικής αναφοράς που εκάστοτε έθετε ο ΕΟΔΥ υπόψη της επιστημονικής επιτροπής λοιμοξιολόγων , που εισηγείτο την εφαρμογή των ενδεδειγμένων κάθε φορά υγειονομικών μέτρων» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην εισαγγελική διάταξη.
- Δύο νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης
- Τι ισχύει με το μέλλον του Αντετοκούνμπο – Τα «θέλω» των Μπακς σε πιθανό trade
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442