Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την αυστηροποίηση των μέτρων

Κοροναϊός – Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε ομόφωνα την αυστηροποίηση των μέτρων

Bάσει των αποφάσεων που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση, η διάρκεια του πράσινου πάσου εμβολιασμένου μειώνεται από 9 σε 6 μήνες, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου επιβάλλεται η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ντράγκι, στην αποψινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τα νέα μέτρα που στοχεύουν στον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό των νέων κρουσμάτων κοροναϊού.

Πιο αναλυτικά, βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν, η διάρκεια του πράσινου πάσου εμβολιασμένου μειώνεται από 9 σε 6 μήνες, ενώ μέχρι τις 31 Μαρτίου αποφασίζεται η χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους.

Οι μάσκες αυξημένης προστασίας -τύπου Ffp2- θα είναι υποχρεωτικές για πρόσβαση σε μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, μαγαζιά με ζωντανή μουσική και σε όλα τα μέσα μεταφοράς.

Μέτρα σε εστίαση, διασκέδαση, γυμναστήρια

Παράλληλα, πάντα μέχρι τις 31 Μαρτίου, όλοι οι πελάτες καφέ και εστιατορίων (τόσο οι καθήμενοι, όσο και οι όρθιοι) θα πρέπει να διαθέτουν σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένου (τουλάχιστον δυο δόσεις εμβολίου κατά του κοροναϊου) ενώ το αρνητικό τεστ, πλέον, δεν θα ισχύει.

Για την είσοδο σε γυμναστήρια, πισίνες, μουσεία, εκθέσεις, θερμά λουτρά, καζίνο, πολιτιστικά κέντρα, θα απαιτείται υποχρεωτικά το «σούπερ Green Pass».

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κλαμπ και αίθουσες χορού πρόκειται να παραμείνουν κλειστές, ενώ αναβάλλεται -τουλάχιστον προς το παρόν- η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Σπεράντσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα αυτά εγκρίθηκαν ομόφωνα, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα μπορεί να γίνεται τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024