Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στάθης Παναγιωτόπουλος - Στον ανακριτή τη Δευτέρα - Τα Χριστούγεννα στο κελί και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Στάθης Παναγιωτόπουλος – Στον ανακριτή τη Δευτέρα – Τα Χριστούγεννα στο κελί και η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει

Ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, έκανε λόγο για «ένα νομικό άλμα το οποίο έχουμε στόχο να το αναδείξουμε»

Νέα στοιχεία για τη δράση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, συνεχίζουν να έρχονται στο φως, εν αναμονή της απολογίας του ενώπιον ανακριτή τη Δευτέρα.

Ο πρώην παρουσιαστής θα περάσει τα Χριστούγεννα στο κρατητήρια της Ασφάλειας στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο εισαγγελέας χθες του άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι αντιφάσεις και η υπερασπιστική γραμμή

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί Γιώργος Δακουράς έκανε λόγο για «ένα νομικό άλμα το οποίο έχουμε στόχο να το αναδείξουμε ενόψει της απολογίας του τη Δευτέρα». Στην προανακριτική του απολογία, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι είχε κατεβάσει τα επίμαχα βίντεο, τα οποία κάποιος άγνωστος ανέβασε εκ νέου.

«Δεν τα ανέβασα εγώ. Δεν ξέρω ποιος τα ανέβασε ξανά τα βίντεο. Εγώ τα έχω αποσύρει από το διαδίκτυο εδώ και τρία χρόνια» φέρεται να υποστήριξε.

«Ο ισχυρισμός του έχει καταγραφεί από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος του που έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν έχει σχέση με τις αναρτήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες από άτομο που μπορεί να τα έχει στην κατοχή του» πρόσθεσε ο κ. Δακουράς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πρώην παρουσιαστή, δεν προέκυψε οικονομικό όφελος από την δημοσίευση των βίντεο, ενώ διέψευσε πληροφορίες των προηγούμενων ημερών για ενδεχόμενη πρόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου να εγκαταλείψει τη χώρα.

Γιατί ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα

Το γιατί η δίωξη που το ασκήθηκε αφορά σε κακούργημα εξήγησε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης. «Είναι προφανές πλέον ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε για κακούργημα. Υπάρχει ένα παράθυρο, υπάρχει μία διαζευκτικότητα όσον αφορά τη πιθανή συμπεριφορά του δράστη, όπου έχει την ευελιξία η Εισαγγελία να ασκήσει κακούργημα. Δηλαδή σε περιπτώσεις αποκόμισης κέρδους το οποίο αγγίζει τις 120.000 ευρώ, υπάρχει μία διαζευκτική διάταξη που αφορά τη βλάβη που θα κάνεις στο θύμα. Φαίνεται σε αυτό στάθηκε η Εισαγγελία και βρήκε παράθυρο για να ασκήσει τη δίωξη», είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι όλες αυτές τις μέρες η στάση τους ήταν προσγειωμένη και ανέμεναν ποινική δίωξη για πλημμέλημα.

«Στην πρώτη καταγγελία έγιναν τα πάντα. Κατατέθηκε έγκληση και στην Εισαγγελία και στο αστυνομικό τμήμα για να ενεργοποιηθεί το αυτόφωρο και δυστυχώς τα αντανακλαστικά της αστυνομίας και της πολιτείας δεν έδειξαν το ίδιο. Αυτό που συμβαίνει αυτή την εβδομάδα έπρεπε να συμβεί πριν από 3 χρόνια. Δεν ξέρουμε εάν μέσα σε αυτή την τριετία η συμπεριφορά του Στάθη Παναγιωτόπουλου ήταν ίδια κι αν θυματοποίησε άλλες κοπέλες», κατέληξε.

 Το στοιχείο που τον «καίει»

Ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε, ότι «το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει μεθοδικές έρευνες – και με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Λύτρας – για να ταυτοποιηθούν οι 7 ή 8 κοπέλες που αναγνωρίζονται σε ισάριθμα βίντεο».

Και προσέθεσε: «Οι αστυνομικοί λένε πως η ομολογία του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ότι έκανε δικό του κανάλι, δείχνει πλέον ότι δεν ήταν εκδικητικό πορνό, όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα, αλλά ότι δημιουργούσε σχέσεις με κύριο σκοπό να ανεβάσει τέτοιου είδους πορνογραγικό υλικό στο κανάλι του, και όχι να εκδικηθεί οποιανδήποτε».

Και αυτό, εξήγησε ο δημοσιογράφος, επειδή «ανέβαζε» ερωτικές ταινίες «με θύματα γυναίκες κατά τη διάρκεια των σχέσεών του μαζί τους και, άρα», εκτιμά η αστυνομία, «αυτός ήταν ο κύριος στόχος του».

Και το πιο σημαντικό, αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, «οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως ο ισχυρισμός του Στάθη Παναγιωτόπουλου ότι άλλοι ανήρτησαν τα βίντεο στα διεθνή sites στο εξωτερικό και τα πήραν από το δικό του, προσωπικό κανάλι, δεν φαίνεται να ευσταθεί για ένα σημαντικό λόγο, που αποκαλύπτουμε σήμερα: ότι αυτές οι αναρτήσεις φαίνεται να έχουν γίνει με κωδικό όνομα που περιλαμβάνει την ηλικία του Στάθη Παναγιωτόπουλου – και αυτό οι αστυνομικοί δεν το θεωρούν συμπτωματικό».

Και το πιο σημαντικό, αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, «οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως ο ισχυρισμός του Στάθη Παναγιωτόπουλου ότι άλλοι ανήρτησαν τα βίντεο στα διεθνή sites στο εξωτερικό και τα πήραν από το δικό του, προσωπικό κανάλι, δεν φαίνεται να ευσταθεί για ένα σημαντικό λόγο, που αποκαλύπτουμε σήμερα: ότι αυτές οι αναρτήσεις φαίνεται να έχουν γίνει με κωδικό όνομα που περιλαμβάνει την ηλικία του Στάθη Παναγιωτόπουλου – και αυτό οι αστυνομικοί δεν το θεωρούν συμπτωματικό».

Τι βρέθηκε σπίτι του

Οι αστυνομικοί εξέτασαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ενώ και ο ίδιος ήταν παρών. Σύμφωνα με πληροφορίες πήραν έναν υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία θα εξεταστούν στα ειδικά εργαστήρια.

Ταυτόχρονα, έκαναν ανάλογες έρευνες στα εξοχικά του σπίτια και τους επαγγελματικούς του χώρους στο Πήλιο και την Αλόννησο.

Ο πρώην παρουσιαστής των «Ραδιο Αρβύλα» συνελήφθη μετά από μήνυση πρώην συντρόφου του και οικογενειακής του φίλης ότι ανέβασε στο διαδίκτυο βίντεο προσωπικές τους στιγμές.

Η καταγγελία της στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενεργοποίησε τη διαδικασία του αυτοφώρου και το απόγευμα της Τετάρτης ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραδόθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, το βίντεο για το οποίο υπεβλήθη η μήνυση, κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο ακόμη και την προηγούμενη της σύλληψής τους.

«Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2021 ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο ανωτέρω ημεδαπός ανήρτησε στο διαδίκτυο, εν αγνοία της και χωρίς την συναίνεσή της, βίντεο και φωτογραφίες με μεταξύ τους ερωτικό περιεχόμενο, το οποίο ήταν διαθέσιμο τουλάχιστον μέχρι και την προηγούμενη (21 Δεκεμβρίου 2021)» ανέφερε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024