Πλεύρης – Εκτός ΕΣΥ όποιος υγειονομικός δεν εμβολιαστεί μέχρι 31 Μαρτίου
Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κοροναϊό στους υγειονομικούς.
Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει έως και έξοδο από το ΕΣΥ για υγειονομικούς που δεν θα εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, έως τις 31 Μαρτίου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο OPEN:
«Είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κοροναϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος».
«Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ» συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κοροναϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».
Για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού
Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας ότι «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών».
«Αν εξεταστεί περαιτέρω δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς», ανέφερε.
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442