
Αφρική – Η παραλλαγή Όμικρον εκτοξεύει τα κρούσματα και τους θανάτους
Οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Λιβύη και η Αιθιοπία.
Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα για την παραλλαγή Όμικρον του κοροναϊού, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Η Αφρική εκπέμπει «SOS. Η Όμικρον «σαρώνει» τις χώρες και ο «μαύρος» κατάλογος των θυμάτων δεν έχει τέλος.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην ήπειρο έφθασε τα 9.259.813.
Πάνω από 220.000 οι νεκροί
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC), ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την Αφρική ανέρχεται στους 226.536.
Με άλλα λόγια η Αφρική αντιπροσωπεύει το 3,3% των κρουσμάτων και το 4,3% των θανάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα από την εκδήλωση της πανδημίας.
Οι χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Λιβύη και η Αιθιοπία.
Σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, ο νότιος τομέας είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο. Ακολουθεί ο βόρειος και ο ανατολικός, με τον κεντρικό να έχει επηρεαστεί λιγότερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αφρική προχωρούν πολύ αργά οι εμβολιασμοί.
- ΠΑΣΟΚ: Πέμπτο «χτύπημα» στις «άγνωστες πτυχές του Ελλάδα 2.0»
- H άγνωστη μπουτίκ του Παρισιού που ψωνίζουν Τζάρβις Κόκερ και Άλεξ Τέρνερ – Ούτε διαφημίσεις, ούτε εκπτώσεις
- Γαλλία – Ελλάδα 66-65: Ήττα σε «νεκρό» χρόνο για την Εφήβων και τρίτη θέση στο Group A
- Πλαστικές σφαίρες στη Μαγιόρκα κατά διαδηλωτών – Οκτώ τραυματίες στην κινητοποίηση κατά του υπερτουρισμού
- Προειδοποίηση για πολυανθεκτικό βακτήριο που μπορεί να μεταδίδεται από κατοικίδια
- ΕΛΑΣ: Στο στόχαστρο ο Π. Μαρινάκης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Διαστρεβλώνει τη θέση μας»




