Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέυτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 19η αγωνιστική της La Liga.

Έτσι, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αύξησε τη διαφορά της στους 8 βαθμούς από τη Σεβίλλη, έχοντας ένα ματς περισσότερο.

Ο Μπενζεμά μόλις στο 4′ άνοιξε το σκορ για τους Μαδριλένους, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε ξανά για το 0-2.

Η Μπιλμπάο αντέδρασε άμεσα και με ένα φοβερό σουτ του Σάνσετ μείωσε σε 1-2 στο 10′. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 60′ αλλά το σουτ του Ουίλιαμς πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κουρτουά.

Η Ρεάλ απείλησε στο 80′ με τον Αζάρ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κουρτουά έδιωξε το σουτ του Ουίλιαμς, με το 1-2 να μένει ως το τέλος και να φέρνει τους «μερέγχες» ακόμη πιο κοντά στον τίτλο.

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Αγιρεθαμπάλα, Γεράι, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (62’ Λέκουε), Ουνάι Νούνιεθ, Ντάι Γκαρσία, Σάνσετ (62’ Ραούλ Γκαρσία), Θάραγα (57’ Νίκο Ουίλιαμς), Βενσεδόρ, Μουνιαΐν (83’ Σεράνο), Ουίλιαμς

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Νάτσο, Μιλιτάο, Μεντί, Κρόος, Βάσκεθ, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Αζάρ (86’ Πέτερ), Βινίσιους (84’ Μαριάνο Ντίαθ), Μπενζεμά (89’ Γιόβιτς)