Η Μονή Αγίου Παύλου είναι ουσιαστικά αυτή που έβαλε το Άγιον Όρος στο... χάρτη της πανδημίας το Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν στη μονή, για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία, 8 κρούσματα κοροναϊού

Στη δίνη της πανδημίας του κοροναϊού βρίσκεται για ακόμη μία φορά το Άγιον Όρος, καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι, ενώ νοσεί και ηγούμενος μονής, γνωστός και ένθερμος αρνητής του κοροναϊού και αντιεμβολιαστής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα makthes.gr, από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει τρία άτομα στη Μονή Αγίου Παύλου. Πρόκειται για δύο μοναχούς πάνω από 70 ετών, τον Ευσέβιο και τον Χρυσόστομο, ενώ θύμα του κορoνaϊού ήταν κι ένας λαϊκός, εργάτης στη μονή, ονόματι Αλέξανδρος.

Τώρα νοσεί και ο ηγούμενος. Η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και παραμένει στο μοναστήρι.

Για τη Μονή Αγίου Παύλου το πρόβλημα εντοπίζεται και στα κελιά που έχει. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Μάρτιο του 2021, σε κελιά της Νέας Σκήτης που υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπήρχαν 23 θετικά κρούσματα.

Η Μονή Αγίου Παύλου είναι ουσιαστικά αυτή που έβαλε το Άγιον Όρος στο… χάρτη της πανδημίας το Σεπτέμβριο του 2020. Τότε ανιχνεύτηκαν στη μονή, για πρώτη φορά στην Αθωνική Πολιτεία, 8 κρούσματα κοροναϊού.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr