Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία - Εξω φρενών με τον Ερντογάν ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ

Ρωσία – Εξω φρενών με τον Ερντογάν ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ

Ο Καντίροφ κάλεσε τον Ερντογάν να «ακολουθήσει διαφανείς και ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς να αλλάζει τις πεποιθήσεις πίσω από την πλάτη της».

Ο Ραμζάν Καντίροφ, επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας (βλ. στο τέλος του άρθρου), επέκρινε την πολιτική των τουρκικών αρχών που, όπως είπε, δίδουν ονόματα τρομοκρατών στα πάρκα και παραχωρούν καταφύγιο στους εγκληματίες.

Ο Ντουντάγιεφ και το… πάρκο

Την προηγούμενη μέρα, πάρκο στην πόλη Κορφέζ της περιοχής του Μαρμαρά μετονομάστηκε σε Τζοχάρ Ντουντάγιεφ (βλ. στο τέλος του άρθρου) – ο πρώτος πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ιχκερίας, ο οποίος στη Ρωσική Ομοσπονδία χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης.

«Καλώ τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: να αποφασίσει! Ή θα είναι με το καθεστώς ενός κράτους που υποστηρίζει δημοσίως τρομοκράτες, ή θα ακολουθήσει διαφανείς και ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς να αλλάζει τις πεποιθήσεις πίσω από την πλάτη της», έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, πιστός σύμμαχος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Telegram.

Και πρόσθεσε:

«Διαφορετικά, εάν προτιμά οι ληστές και οι κακοποιοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας να βρίσκουν καταφύγιο στην Τουρκία, και να οργανώνουν ανοιχτά συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις και να μετονομάζουν πάρκα με ονόματα των τρομοκρατών που εμπλέκονται στον θάνατο χιλιάδων αμάχων, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να αντιδράσουμε».

Το όνομα του Οτσαλάν

Ο κ. Καντίροφ πρόσθεσε ότι λογική και πολιτικά αναλογική απάντηση στη χειρονομία της Τουρκίας θα μπορούσε να είναι η χρήση στην πρωτεύουσα Γκρόζνι του ονόματος του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε τουρκική φυλακή.

Το ίδιο το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

«Κάνω έκκληση επίσης στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας: οι τρέχουσες ενέργειες των τουρκικών αρχών αποτελούν άμεση απειλή για τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες αναπτύσσονται εδώ και αιώνες. Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτό και να λάβουμε προληπτικά διπλωματικά μέτρα ενάντια σε τέτοιες πράξεις», έγραψε ο επικεφαλής της Τσετσενίας.

– Η Δημοκρατία της Τσετσενίας είναι ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, το οποίο υπάγεται στο Νότιο Διαμέρισμα, βρίσκεται στον Βόρειο Καύκασο και συνορεύει με τη Γεωργία.

– Ο Τζοχάρ Ντουντάγιεφ ήταν υποστράτηγος της αεροπορίας που ηγήθηκε του τσετσενικού αυτονομιστικού κινήματος.

Εγινε ο πρώτος πρόεδρος της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ιχκερίας, που αναγνωρίστηκε στη Ρωσία ως τρομοκρατική οργάνωση.

Σκοτώθηκε τη νύχτα της 22ας Απριλίου 1996 κοντά στο χωριό Γκέκι-Τσου. Πάρκο προς τιμήν του άνοιξε στο τουρκικό Κορφέζ στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: vz.ru, echedoros-a.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024