Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ – Δραματική έκκληση των γιατρών του Κλίβελαντ στους ανεμβολίαστους - «Βοήθεια»

ΗΠΑ – Δραματική έκκληση των γιατρών του Κλίβελαντ στους ανεμβολίαστους – «Βοήθεια»

Τι ανέφεραν σε διαφήμιση που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα

«Βοήθεια». Μόνο αυτή τη λέξη επέλεξαν να απευθύνουν στους ανεμβολίαστους οι γιατροί του Κλίβελαντ στο Οχάιο των ΗΠΑ, σε διαφήμιση που δημοσίευσαν σε εφημερίδα. Τα λίγα μαύρα γράμματα στο λευκό κενό, χώρεσαν την απόγνωση που βιώνουν οι επαγγελματίες υγείας, καθώς οι ασθενείς στα νοσοκομεία αυξάνονται διαρκώς.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», έγραφαν έξι συστήματα υγείας της περιοχής στο κάτω μέρος της δημοσίευσής τους στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Οχάιο. «Πλέον τα νοσοκομεία μας έρχουν περισσότερους ασθενείς κοροναϊού από ποτέ».

«Και στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι ανεμβολίαστοι».

Λίγες ημέρες πριν, αντίστοιχη διαφήμιση είχαν δημοσιεύσει και τα νοσοκομεία της Μινεσότα, σε μια ολόκληρη σελίδα εφημερίδας, σημειώνοντας: «Έχει ραγίσει η καρδιά μας, δεν αντέχουμε άλλο».

Δραματική η κατάσταση στο Οχάιο

Η διαφήμιση των νοσοκομείων του Κλίβελαντ ήρθε ως απάντηση στην τελευταία υγειονομική κρίση, με τα κρούσματα στα βόρεια της πολιτείας του Οχάιο να έχουν εκτοξευθεί, σχεδόν δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που έχει ήδη κοστίσει τις ζωές 810.000 Αμερικανών και έχει φέρει στα όριά τους πολλά νοσοκομεία της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια σημαντική έξαρση και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή για τη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται με κοροναϊό είναι ανεμβολίαστοι», εξήγησε στο CNN ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της περιοχής, Τζορτζ Σταμάτης, σχολιάζοντας τη διαφήμιση.

«Καθώς βλέπουμε τα κρούσματα να αυξάνονται, παρατηρούμε επίσης πόσο άρρωστοι είναι οι ασθενείς», τόνισε από την πλευρά της η Άλις Κιμ, ιατρική διευθύντρια της Κλινικής του Κλίβελαντ σε ενημέρωσή της προς τους δημοσιογράφους στις 16 Δεκεμβρίου. «Είναι σίγουρα σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με τους ασθενείς των πρώτων μηνών της πανδημίας του 2020».

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κοροναϊό είναι υψηλότερος από κάθε άλλη εποχή μετά τον Δεκέμβριο του 2020, σημείωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Μάικ Ντεγούιν σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Στα όριά του το σύστημα υγείας

Δεδομένης της πίεσης που δέχεται το προσωπικό των νοσοκομείων, ο Ντεγούιν τόνισε ότι σχεδόν όλα τα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της πολιτείας έχουν αναστείλει προγραμματισμένα χειρουργεία.

Την Παρασκευή, ο κυβερνήτης όρισε ότι περισσότερα από 1.000 άτομα του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς θα στηρίζουν τα νοσοκομεία για να ανακουφίσουν την πίεση που δέχεται το προσωπικό, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Την Τρίτη, στο Κλίβελαντ άρχισαν να λειτουργούν σημεία εξέτασης drive-thru, όπου τα τεστ κοροναϊού πραγματοποιούνται από προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, όμως η λειτουργία τους διακόπηκε την ίδια ημέρα, καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.
Πάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής υπηρεσίας υγείας του Οχάιο.

Τι αναφέρουν οι γιατροί

«Εξακολουθούμε να διαπιστώνουμε ότι οι ασθενείς μας, και ιδίως εκείνοι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι», σχολίασε ο επικεφαλής δημόσιας υγείας ενός από τα συστήματα υγείας της περιοχής, Μπρουκ Γουάτς που μίλησε στο CNN.

Έχοντας περιθάλψει αμέτρητους ασθενείς από την αρχή της πανδημίας, ο Γουατς τόνισε ότι η κύρια διαφορά σε αυτό το κύμα, είναι ότι φτάνουν στο νοσοκομείο νεότεροι ασθενείς.

«Τίποτα δεν μου σπαράζει την καρδιά όσο το να μπαίνω στο δωμάτιο ενός ασθενούς και να βλέπω φωτογραφίες των μικρών παιδιών του», τόνισε.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024