Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα - Οι έρευνες και το ενδιαφέρον του Πλεύρη για τους θανάτους σε γηροκομείο

Πάτρα – Οι έρευνες και το ενδιαφέρον του Πλεύρη για τους θανάτους σε γηροκομείο

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί ο θάνατος των δέκα ηλικιωμένων σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Πάτρα σε διάστημα ενός μόλις μήνα

Το ενδιαφέρον του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη προκάλεσε η αποκάλυψη του θανάτου δέκα τροφίμων από κοροναϊό, σε γηροκομείο της Πάτρας, σε διάστημα ενός μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 17 Νοεμβρίου δύο τρόφιμοι που είχαν νοσήσει άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα στο γηροκομείο, ενώ άλλοι οκτώ που είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο και αυτοί έχοντας κολλήσει κορονοϊό, κατέληξαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά 29 κρούσματα (τρόφιμοι και εργαζόμενοι) έχουν καταγραφεί στο γηροκομείο από εκείνη την περίοδο.

Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, ερωτήθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή, είχε ζητήσει την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη διενέργεια ελέγχων, κάτι που γινόταν σε τακτική βάση από την Διεύθυνση Υγείας και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιας Διοίκησης.

«Yγειονομικό ατύχημα»

Ο κ. Μπονάνος χαρακτήρισε την περίπτωση ως «υγειονομικό ατύχημα», καθώς το πρωτόκολλο εφαρμοζόταν κατά γράμματα. Κι αυτό γιατί επτά από τους γέροντες που κόλλησαν και πέθαναν, ήταν ανεμβολίαστοι, είτε με δική τους απόφαση είτε των οικείων τους. Κατά πληροφορίες δύο από τους τρόφιμους που πέθαναν ήταν διπλά εμβολιασμένοι και ένας είχε προλάβει να κάνει και την τρίτη δόση.

Πάντως, ο κ. Μπονάνος τόνισε ότι οι θανόντες ήταν άτομα με πολλά υποκείμενα νοσήματα και εξαιρετικά ευαίσθητοι σε μια τόσο σοβαρή νόσηση. Ο ίδιος είχε δώσει εντολή να διενεργούνται όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στην τήρηση του πρωτοκόλλου και δεν είχε εντοπιστεί κάτι επιλήψιμο.

Μάλιστα, μετά την εφαρμογή των αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους, κανένας νέος τρόφιμος που δεν είχε κάνει το εμβόλιο, δεν γινόταν δεκτός στο ίδρυμα, ενώ και όσοι παραμένουν σήμερα χωρίς εμβόλιο, θα αναγκαστούν να πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ.

Ο κ. Μπονάνος τόνισε ακόμα ότι όσον αφορά τους εργαζόμενους, από τους ελέγχους που έχουν γίνει εμφανίζονταν ως εμβολιασμένοι. «Αυτοί που έχουν δηλωθεί στο σύστημα «Εργάνη» και για όσους έχουμε τις καταστάσεις, εμφανίζονται ως εμβολιασμένοι. Όσοι δεν ήταν, έχουν τεθεί σε αναστολή από 16 Αυγούστου» είπε.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024