Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρακολουθήστε Live τον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία

Παρακολουθήστε Live τον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία

Ραδιομαραθώνιος από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του MEGA και το in.gr το οποίο θα μεταδίδει ζωντανά όλη αυτή τη σπουδαία προσπάθεια

Ημέρα αγάπης και αλληλεγγύης σήμερα και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm», στηρίζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, μέσω ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, εμπράκτως την πολυπληθή κοινωνική ομάδα των απόρων.

Για τον λόγο αυτό σήμερα, από τις 09:00 έως τις 23:00, διοργανώνει Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας με την υποστήριξη της τηλεόρασης του MEGA αλλά και από το in.gr.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει, μπορεί να καταθέσει χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας GR 1601101910000019129600870.

«Ο Πειραιάς είναι ένα μεγάλο λιμάνι, ένας χώρος που διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι. Εμείς ως εκκλησία προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ως άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε το φάσμα της πείνας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Καθημερινά μοιράζουμε 7.500 μερίδες φαγητό σε όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη, χωρίς διάκριση θρησκείας, γλώσσας, καταγωγής. Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αγάπη, ανοίγουμε την αγκαλιάς μας σε κάθε άνθρωπο. Αυτή είναι το μότο μας. για αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων στον πνευματικό συναγερμό για την αντιμετώπιση αυτή της κρίσης, που είναι μια κρίση κατά βάση πνευματική. Ευχαριστούμε το μεγάλο κανάλι και τον κ. Μαρινάκη που κάνετε τόσο μεγάλο αγώνα», τόνισε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας νωρίτερα στο Mega.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι: «Θέλω να ευχαριστήσω την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς για αυτή τη σημαντική δράση. Σε περιόδους κρίσης θα πρέπει να ενεργοποιούνται τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Σε αυτό είναι πρωτοπόρος η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με μεγάλη δράση αλληλεγγύης προς τους πολίτες. Νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή που θα πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε. Ο Πειραιάς είναι πρωτοπόρος σε δράσεις αλληλεγγύης. Οι άνθρωποι στέκονται ο ένας στον άλλο. Και η πολιτεία έρχεται αρωγός και θα είμαστε εδώ για να σταθούμε σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε ότι «Κάνουμε μια προσπάθεια σε ετήσια  και καθημερινή βάση, με τη βοήθεια εθελοντών. Με απόλυτη αγάπη γίνεται η προσφορά μας. Δεν μπορώ να ζήσω ευτυχισμένος αν όλοι δεν ζουν ευτυχισμένοι. Καλουμε όλοι να έρθουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε». Επίσης , όπως είπε αυτό που κάνει η Μητρόπολη Αθηνών το κάνουν και άλλες Μητροπόλεις και ότι η εκκλησία τιμά και σέβετε την επιστήμη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρθηκε και στην πανδημία και στην «υποκρισία κάποιων ανθρώπων που διαδίδουν σενάρια», τονίζοντας ότι «Ανθρωποι πεθαίνουν και αυτό πρέπει να μας συγκλονίζει»

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι σημαντικό στοιχείο και γι’ αυτό θα πρέπει να ενισχύεται σημαντικά. Το 2022, όπως είπε, θα είναι έτος εθελοντισμού ενώ δήλωσε υπερήφανος για την Μητρόπολη Αθηνών που έχει ενεργή δράση στο πεδίο του εθελοντισμού. Τόνισε επιπλέον ότι ήδη υπάρχουν δύο μεγάλα εργαλεία για την καταπολέμηση της φτώχειας: Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας που βοηθά αστέγους και ανέργους ώστε να ενταχθούν στο χώρο της εργασίας. Αυτό το πρόγραμμα επιδοτείται από τους Δήμους.

Όσον αφορά την πανδημία ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι αυτές τις ημέρες πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να «ξεφύγουμε και από αυτόν τον κάβο», όπως ανέφερε.

«Δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν τον περασμένο χρόνο. Καθολική απογόρευση του πληθυσμού δεν πρόκειται να εχουμε στο εγγύς μέλλον. Θα υπάρξουν κάποια μέτρα, τα οποία δεν θα έχουν καθολικό χαρακτήρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ένα μεγάλο έργο που διαρκεί 365 ημέρες τον χρόνο

«Εμείς συνεχίζουμε ότι αφήσαμε πέρυσι, χωρίς όμως στο μεσοδιάστημα να ξεχάσουμε όσους μας είχαν ανάγκη. Είναι πολλοί εκείνοι που δεν θα έχουν τα απαραίτητα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Φροντίζουμε όλοι να έχουν αυτά που πρέπει, έστω αυτά τα λίγα. Να μην λείψει το ζεστό χριστουγεννιάτικο φαγητό, να δώσουμε τη χαρά και την ελπίδα στους συνανθρώπους μας», είπε ο Δημήτρης Αλφιέρης.

Η δημοσιογράφος Στέλλα Γκαντώνα έστειλε το δικό της μήνυμα: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ σήμερα. Είναι ένα έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά που δεν διαρκεί μόνο σήμερα, αλλά 365 ημέρες τον χρόνο. Έστω και μισό ή ένα ευρώ είναι πολύ σημαντικό για να στηρίξουμε τις οικογένειες με αυτό τον τρόπο», είπε και στη συνέχεια ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλους.

«Εάν 60.000 από εμάς βάλουμε από ένα ευρώ, θα μαζευτούν τα χρήματα ώστε η Πειραϊκή εκκλησία να δώσει σε 7.200 συμπολίτες μας τρόφιμα για μία ημέρα», είπε ο δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος.

Ο τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης τόνισε πως η στήριξη αυτή δεν πρέπει αν γίνεται μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων: «Εύχομαι του χρόνου να γίνει μία συναυλία κατά της φτώχειας, όπως τις άλλες χρονιές, κι εμείς με τον τρόπο μας να συμβάλουμε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

«Να εστιάσουμε στα μηνύματα αγάπης»

Το μεσημέρι, στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας βρέθηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του MEGA, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι οφείλουμε να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

«Στο μήνυμα της αγάπης και την προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που δεν έχουν τα βασικά για να περάσουν τα Χριστούγεννα, εκεί έρεπε να εστιάσουμε».

Στο στούντιο μαζί ήταν και ο Κώστας Κατσαφάδος, υφυπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Πειραϊκή εκκλησία κάνει πολύ μεγάλο το έργο. Είναι αλήθεια ότι οι άστεγοι βρίσκουν καταφύγιο στο λιμάνι του Πειραιά. Όταν υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες ανοίγουν οι αίθουσες για να προφυλαχτούν από το κρύο. Υπάρχουν βέβαια και άστεγοι που αρνούνται να πάνε σε κάποιον ξενώνα. Η Πειραϊκή εκκλησία έχει δειξει μεγαλο ενδιαφερον γι αυτους τους ανθρώπους», ανέφερε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι η αλληλεγγύη.

«Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος»

Στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής εκκλησίας  μίλησε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Άλλη μια ώραία πρωτοβουλία του ραδιοφώνου της εκκλησίας μας. Είμαι τυχερός και περήφανος που έχουμε έναν Μητροπολίτη που είναι τόσο κοντά στον άνθρωπο. Στον Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχουμε φτιάξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος. Σίγουρα χρειάζεται δουλειά αλλά έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα».

«Η αλληλεγγύη να είναι μήνυμα για τα επόμενα χρόνια»

«Σήμερα γιορτάζουμε. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, η γιορτή όμως είναι επειδή ο κόσμος ανταποκρίνεται. Θέλουμε συνοδοιπόρο τον κόσμο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν οι συνάνθρωποί μας», είπε ο Δημήτρης Αλφιέρης.

«Το πραγματοποιήσιμο είναι να είμαστε όλοι μαζί: Πολιτεία, εκκλησία,πολίτες, όλοι μαζί μία αγκαλιά. Όλη αυτή η κοινωνική αλληλεγγύη που διαμορφώσαμε στην πανδημία να είναι ένα μήνυμα για τα επόμενα χρόνια», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Σήμερα είμαστε πιο κοντά στον κόσμο και συνεισφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη. Είναι τιμή μας που μπορούμε να βοηθήσουμε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η Μητρόπολη Πειραιά είναι κοντά στους ανθρώπους κι εμείς συμβάλουμε σε αυτό», είπε ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Μητρόπολη Πειραιά και στον Δήμο Πειραιά, γιατί αυτό που γίνεται σήμερα γίνεται κάθε μέρα και μπράβο τους», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας.

Παρακολουθείστε εδώ

Η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα και  με ζωντανές συνδέσεις θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από την σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα συσσίτια των ενοριών, ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Σήμερα γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται η τηλεόραση του MEGA μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα και αναγκαία.

Σήμερα, οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του MEGA καθώς και τα δελτία ειδήσεων θα συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, ώστε τα φετινά δύσκολα Χριστούγεννα να μη λείψει τίποτε από τους συνανθρώπους μας.

Αλλά και το in.gr θα παρουσιάζει live όλα όσα γίνονται σ’ αυτόν τον σπουδαίο Ραδιομαραθώνιο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που θα ενώσουν, μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του Ραδιομαραθωνίου θα αναμεταδίδεται διαρκώς με εικόνα και ήχο μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Το μικρόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα φιλοξενήσει τις ευχές πολλών Μητροπολιτών και πρωταγωνιστών του αφανούς αλλά πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας και θα μοιραστούμε μαζί τους την καθημερινή αγωνία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων έτσι ώστε το έργο αυτό να επουλώνει τις πληγές που αφήνει πίσω της η φτώχεια.
Επίσης, το παρών θα δώσουν γνωστοί καλλιτέχνες.

Συντονιζόμαστε όλοι στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 fm και στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA. Γινόμαστε όλοι κρίκοι της μεγάλης αλυσίδας αγάπης, παρηγοριάς και ελπίδας. Θυσιαζόμαστε όλοι και γευόμαστε τη χαρά της προσφοράς μας.

Αυτά τα Χριστούγεννα… «οι συνθήκες αλλάζουν, όμως οι ανάγκες παραμένουν»!  Είμαστε δίπλα τους.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024