Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λέσβος - Σύσκεψη με όλους τους φορείς μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού

Λέσβος – Σύσκεψη με όλους τους φορείς μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού

Η Λέσβος γνωρίζει έξαρση των κρουσμάτων του κοροναϊού, με πολλά από αυτά, μάλιστα, να εντοπίζονται σε σχολεία.

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Λέσβου, καθώς καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70-80 κρούσματα κοροναϊού. Αρκετά είναι και τα κρούσματα που εντοπίζονται σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους.

Να σημειώσουμε ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για μίνι lockdown. Την ίδια ώρα, μεγάλο εμφανίζεται και το αντιεμβολιαστικό κίνημα στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί.  Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κοροναϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο», ανέφερε ο Πανάγος Κουφέλος.

«Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου.

Έκτακτη σύσκεψη

Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον έλεγχο της διασποράς του κοροναϊού στη Λέσβο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Τη σύσκεψη συγκαλεί η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας μετά τη διαπίστωση της διατήρησης του υψηλού αριθμού κρουσμάτων στο νησί για περισσότερες από 40 ημέρες τη στιγμή που υπάρχει τάση ύφεσης στην υπόλοιπη χώρα. Βέβαια, με την «Όμικρον» να έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της προβλέψεις για το άμεσο επόμενο διάστημα είναι ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν και πάλι.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024