Από το απόγευμα της Τετάρτης θα αρχίσουν να φαίνονται τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Από νωρίς σήμερα το απόγευμα θα αρχίσουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των 600.000 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων τα χρήματα για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης 2021 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, νέοι αγρότες). Σύμφωνα με πληρορφορίες, τελικά το συνολικό ύψος των πληρωμών θα είναι  αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 840 εκατ. ευρώ.

Η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει χωρίς βαλέρ, δηλαδή οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους και στα ΑΤΜ από σήμερα το απόγευμα, ενώ στις υπόλοιπες τράπεζες θα είναι διαθέσιμα από ααύριο Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου το πρωί.

Αύριο Πέμπτη οι πληρωμές από τον ΕΛΓΑ

Καταβάλλονται την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, 71 εκατομμύρια ευρώ ως εξοφλήσεις αποζημιώσεων τόσο για τον «Παγετός Άνοιξη 2021»,ο οποίος έπληξε βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες στο σύνολο της χώρας, όσο και για ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από άλλες αιτίες στις καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου εντός του έτους 2021.

Μέχρι σήμερα με τη διαδικασία πληρωμής προκαταβολών αλλά και εξοφλήσεων πορισμάτων για τις αποζημιώσεις του  «Παγετός Άνοιξη 2021» έχουν ήδη καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι η εξόφληση του συνόλου των πορισμάτων ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο 2022.

Επιπροσθέτως ο ΕΛΓΑ εξακολουθεί να πληρώνει ζημίες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021. Η πληρωμή των αποζημιώσεων αυτών πραγματοποιείται σε μία δόση και στο 100% της αξίας των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr