Ο Κώστας Καραγκούνης δήλωσε ότι τα πνευμόνια του λειτουργούν ακόμα και τώρα στο 70%.

Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του Κώστα Καραγκούνη μετά την περιπέτεια υγείας που είχε αφού νόσησε με κοροναϊό. Για την ακρίβεια, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις επιπτώσεις της νοσηλείας του.

«Οι γιατροί είπαν ότι τα πνευμόνια μου λειτουργούν στο 70% αυτή τη στιγμή κι επιβάλλεται περαιτέρω απομόνωση. Ναι, ο κοροναϊός μου άφησε προβλήματα», είπε ο βουλευτής, ο οποίος μολύνθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι τις πρώτες πέντε ημέρες «παραπλανήθηκε» από τα ήπια συμπτώματα και χαρακτήρισε «λάθος που το πλήρωσε», ότι έβγαλε τη μάσκα για κάποια στιγμή σε κλειστό χώρο.

Είναι εμβολιασμένος

Εμβολιασμένος και πέντε μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ο 46χρονος βουλευτής που όπως είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις» δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ πριν σε νοσοκομείο, παραπλανήθηκε τις πρώτες πέντε ημέρες της μόλυνσης, με ήπια συμπτώματα πονόλαιμου και συναχιού.

Η συνέντευξη στην ΕΡΤ

Θα έκανε την τρίτη δόση σε δέκα ημέρες

«Αθλούμαι και προσέχω την υγεία μου, ενώ σε δέκα ημέρες θα έκανα την τρίτη δόση», είπε για να τονίσει στη συνέχεια ότι ο κοροναϊός «δεν κάνει καμία διάκριση».

«Παρά τα καταρχήν ήπια συμπτώματα ένιωθα ότι έχανα τις αναπνοές, ενώ βρισκόμουν σε απομόνωση. Στη δέκατη ημέρα παρουσιάστηκε λιποθυμικό επεισόδιο κι ευτυχώς πήγα στο νοσοκομείο», είπε ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος ως αντιική θεραπεία έλαβε ρεμδεσιβίρη αλλά απαιτήθηκε και αντιβίωση καθώς έγινε επιμόλυνση.

«Τρίτη – τέταρτη ημέρα νοσηλείας το αίμα έφτασε στο 93»

Έπεφτε συνεχώς το οξυγόνο, έβαλα μάσκα παροχής οξυγόνου κι εκεί ξεκινάει το τεράστιο ψυχολογικό βάρος του «να μην ξέρεις αν θα τα βγάλεις πέρα και αν θα ξαναδείς την οικογένειά σου».

Για τις δώδεκα ημέρες στο νοσοκομείο «Ελπίς», ο Κώστας Καραγκούνης λέει ότι επιβάλλεται να ευχαριστήσει το υγειονομικό προσωπικό και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει καμιά διάκριση στα νοσοκομεία αφού όλα παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες».

Έτυχε, όπως είπε, να βρίσκεται στην Αθήνα και θα μπορούσε να ήταν νοσηλευόμενος στο Αγρίνιο. «Σίγουρα στην περιφέρεια δεν υπήρχε η εξειδίκευση, όλοι ζουν κάτι πρωτόγνωρο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr