Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μυστικό συστατικό για τα πιο νόστιμα εορταστικά τραπέζια

Το μυστικό συστατικό για τα πιο νόστιμα εορταστικά τραπέζια

Πώς θα πετύχουμε χριστουγεννιάτικες γεύσεις εφάμιλλες με εκείνες των παιδικών μας χρόνων

Τι ήταν εκείνο που έκανε τις χριστουγεννιάτικες συνταγές της γιαγιάς μας τόσο λαχταριστές και γιατί όσο πιστά και αν τις αντιγράψουμε ποτέ δεν καταφέρνουμε να αγγίξουμε τη νοστιμιά τους; Δε θέλει μεγάλη φαντασία. Τα δικά της φρούτα και λαχανικά μεγάλωναν στο μποστάνι της, χωρίς ζιζανιοκτόνα, ενώ το κρέας που έφτανε στο τραπέζι της είχε εκτραφεί με… αρχές και σωστή διατροφή. Ακόμη κι αν η ίδια ήταν παιδί της πόλης, το πιθανότερο είναι ότι είχε κάποιο φίλο ή συγγενή από το χωριό που την προμήθευε με τα πιο αγνά υλικά. Κι αν εμείς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, έχουμε τη δική μας, σύγχρονη εκδοχή της: το Βιολογικό Χωριό.

Από φέτος τα Χριστούγεννα, ζούμε βιολογικά

Στη δική μας γενιά, που συναντά τις πρώτες ύλες για τις γαστρονομικές της δημιουργίες μόνο μέσα από τα ράφια των σουπερμάρκετ, ο «συγγενής από το χωριό» δίνει τη θέση του στην πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων. Μέσα από αυτή είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που φτάνουν στο πιάτο μας έχουν καλλιεργηθεί σε πιστοποιημένες εκτάσεις, με τη χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων για την καταπολέμηση εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων, ενώ τα βιολογικά κρέατα και πουλερικά έχουν τραφεί αποκλειστικά με βιολογικές τροφές.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλα τα υλικά για τα τραπέζια μας, γιορτινά και καθημερινά, είναι γεμάτα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά, και παράλληλα απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα. Και ευτυχώς για εμάς, μπορούμε να βρούμε τέτοιου είδους αγνά υλικά σε αφθονία και πολύ μεγάλη ποικιλία στα ράφια ή στο e-shop της μεγαλύτερης αμιγώς ελληνικής αλυσίδας βιολογικών προϊόντων – του Βιολογικού Χωριού. Ειδικά εάν βρίσκεστε εντός Αττικής, η πρόσβαση είναι πανεύκολη, αφού η εταιρεία διαθέτει 20 καταστήματα, όλα σε κεντρικά σημεία και πολύ σύντομα αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στους Αμπελόκηπους.

Δώρα υγείας για όλους

Όταν μιλάμε για πολύ μεγάλη ποικιλία, είμαστε απολύτως ειλικρινείς. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς για την αντικατάσταση των βασικών υλικών της διατροφής σας με βιολογικές επιλογές, είτε ακολουθείτε κάποιας μορφής ειδική διατροφή, στο Βιολογικό Χωριό θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε: προϊόντα vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, συμπληρώματα διατροφής – αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας – αναβαθμίζουν την ποιότητα των καθημερινών μας αγορών και συνθέτουν γεύματα εξαιρετικά υψηλής διατροφικής αξίας.

Μύρισε Χριστούγεννα

Για εμάς, που δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των συστατικών που μπαίνουν στο πιάτο μας, είναι μονόδρομος: στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια θα πρωταγωνιστήσουν φρέσκα, βιολογικά κρέατα και πουλερικά από την ετικέτα του Βιολογικού Χωριού, «Green Village», που έχουν εκτραφεί αποκλειστικά με βιολογικές ζωοτροφές, χωρίς φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, ενώ η επεξεργασία τους πραγματοποιείται σε μια σύγχρονη, πιστοποιημένη μονάδα, βάσει διεθνών προτύπων.

Εκλεκτά κομμάτια βιολογικού μόσχου και χοιρινού, αλλά και το ονειρεμένο βιολογικό ρολό κοτόπουλο του Βιολογικού Χωριού θα μας φέρουν στο νου τις αυθεντικές γεύσεις που αγαπήσαμε όταν ήμασταν παιδιά. Άρωμα από το αγνό παρελθόν θα φέρει και το βιολογικό κρασί μας, που ομολογούμε ότι δυσκολευτήκαμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ιδιαίτερες ποικιλίες στα ράφια της αλυσίδας.

Γλυκές καινοτομίες

Αν, όμως, αποζητάμε τη νοσταλγία στα κυρίως πιάτα μας, όσον αφορά τα γλυκά μας έχουμε κάθε λόγο να ψάχνουμε για το «πάντρεμα» του παραδοσιακού με το σύγχρονο. Με πρώτον από όλους την ανάγκη μας να γλυκάνουμε όλους τους καλεσμένους μας, όποιες και αν είναι οι διατροφικές τους ανάγκες ή επιλογές.

Για αυτό λατρεύουμε τις εναλλακτικές προτάσεις του Βιολογικού Χωριού στις παραδοσιακές γεύσεις, όπως οι βιολογικοί κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά και οι κουραμπιέδες και μελομακάρονα από δίκοκκο σιτάρι, με υψηλή διατροφική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη, που φέρνουν το μέλλον στις συνταγές από το παρελθόν – και έρχονται και στις δύο περιπτώσεις τόσο σε συμβατική όσο και σε vegan εκδοχή.

Από τα τραπέζια μας δεν θα λείψει ούτε και το αφράτο, βελούδινο Panettone, σε πολλές διαφορετικές – αλλά εξίσου νόστιμες και βιολογικές – εκδοχές, που μπορούμε να βρούμε στο Βιολογικό Χωριό, όπως και η πάντα καλοδεχούμενη σοκολάτα που έχει γνωρίσει τη δική της αναβάθμιση.

Όσοι έχετε παιδιά, ανίψια ή βαφτιστήρια, σπεύσατε να τους πάρετε τη βιολογική σοκολάτα γάλακτος σε μορφή ημερολογίου, για να γλυκάνετε την ανυπομονησία τους για τη στιγμή που θα βρουν τα δώρα κάτω από το δέντρο. Και για τα παιδιά… κάθε ηλικίας, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε τις πολυβραβευμένες βιολογικές σοκολάτες Chocolate & Love, που έχουν διακριθεί ήδη 53 φορές από τα Great Taste Awards και την Academy of Chocolate – και που εκτός από τους γευστικούς μας κάλυκες φροντίζουν και το περιβάλλον. Οι δώδεκα ιδιαίτερες γεύσεις τους είναι όλες συναρπαστικές, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο – και είμαστε σίγουροι ότι η μαύρη σοκολάτα με ρόδι θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα.

Όπως κι αν φαντάζεστε τα τραπέζια των γιορτών, αυτά που ψάχνετε κι ακόμη περισσότερα, θα τα βρείτε εδώ.

#biologikoxorio #zwbiologika #biochristmas

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024