Θεσσαλία-Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε 9 ρέματα
Σε καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων, διευθετήσεις, κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε έξι περιοχές του Δήμου Τεμπών, οδηγούν τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με καθαρισμούς σε συνολικό μήκος 18 χιλιομέτρων, διευθετήσεις, κοιτοστρώσεις, αντιστηρίξεις και συρματοκιβώτια σε 9 ρέματα και χειμάρρους της περιοχής. Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ολοκληρώνονται εργασίες στα ρέματα:
-Γόννων, εντός της κοινότητας, με καθαρισμό σε συνολικό μήκος 2 χλμ, και κατασκευή Ιρλανδικής διάβασης εντός της κοίτης.
-Κατούρας, κοντά στον Πυργετό, με καθαρισμό σε μήκος 1,5 χλμ., κατασκευή τεχνικού, καθαρισμό της κοίτης απορροής μήκους 360 μ. και καθαρισμό στραγγιστικής τάφρου μήκους 300 μ.
– Ρέμα σιδηροδρομικής γραμμής ΟΣΕ στη Ραψάνη, με καθαρισμό σε μήκος 500 μ. και
– Ρέμα Γρηάς, (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού με καθαρισμό σε μήκος 1,2 χλμ.
«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, με πρόληψη και πρόβλεψη, με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον έχουμε σε εξέλιξη παντού στη Θεσσαλία αντιπλημμυρικά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. « Τα έργα μας λειτουργούν, δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας και αποδίδουν τη χρησιμότητα τους στα όλο και πιο συχνά, απρόβλεπτα και έντονα καιρικά φαινόμενα της εποχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής